Narastek iz ječmenove kaše
V sladico našo sva nabila ječmenovo kašo
Ko nekaj sladkega zares ti paše,
napadi narastek, poln ječmenove kaše!
Če si dobrega ječmena želiš,
ga na ZdravObrok.si dobiš.
Preprosta in hitra jed,
želodčke polni spet!
Za slasten narastek si prigrabi:
300 g skute
600 ml mleka
200 g kvalitetne ječmenove kaše
2 jajci
80 g sladkorja (ali 80 g naravnega sladila SugarSweet 1:1)
1 strok vanilije
cimet
Za narastkovo streho narabutaj še 3 jabolka.
Pomanjkanje časa te spravlja v obup,
zato pohiti in nameči vse vkup!
Jabolka odreši pisane lupine
pa nareži jih na tanke rezine.
V pekač, ki ima namaščene obline,
stresi vse zmešane sestavine.
S cimetom posuj jabolčno streho
in pošlji pekač v razbeljeno keho.
45-50 minut je čakati potrebno,
da pri 180 stopinjah postane ugriza vredno.
Končno odpreš na moč dišečo pečico
in ven zbezaš težko pričakovano sladico.
Poskusi odbiti naval požeruhov,
da narastek ne bo napolnil le njihovih trebuhov.
Narasel tek!
Količine sem točno izmerila, ampak mislim, da je 600 ml mleka le malo preveč. Jaz sem namreč dobila kar precej tekočo maslo, zato sem hitro dodala prašek za vanili puding, da je zadeva vsaj malo bolj kompaktna. Drugače pa je zelo dobro. Naslednjič poskusim za manj mleka. Prosim za vaše mnenje.
Zdravo Maja!
Količina mleka je do ml natančna. Pravilno je, da je masa na začetku precej tekoča, saj ječmen posrka vase vsega med pečenjem, zaradi tega sva pa narastku dodala še jabolka da na koncu ne pride presuho. Lp, Midva:)
Mmm njam, tole pa izgleda simpl:) Bom pa tudi jaz poskusila! Je treba ječmen prej kaj namočiti?
Zdravo Tdeja!. Ne ječmenove kaše ni potrebno nič namočiti. Lp, Midva:)
Mogoče malce smešno vprašanje, ampak raje vprašam, da ne česa zgrešim 🙂 ječmenove kaše ni potrebno prej skuhati?
Hvala za odgovor 🙂
Tjaša,
ne, ni je potrebno namakati 😉
LP, midva