Narastek iz cvetače in brokolija s skuto
Ko si sit lakote
Poletje je v polnem zagonu, kar pomeni, da se še ne smemo povsem opustiti in da moramo ohranjati plaži prijazno linijo.
Duet cvetače in brokolija se vedno izvrstno odreže v jedeh, skromnih z OH, za bogat okus pa poskrbita skuta in kisla smetana. Po gratiniranju pa postane tale narastek prava poslastica.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Za narastek si priskrbi:
1 glava cvetače
1 glava brokolija
500 g skute
2 jajci
2 žlici kisle smetane
150 g nastrganega sira
1 žlička soli
poper
maslo
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Brokoli in cvetačo natrgaj na cvetke in jih 20 minut kuhaj v slanem kropu.
- Vodo odlij, zelenjavo pa na grobo zmečkaj s tlačilcem krompirja.
- Ko se zelenjavna zmečkanina malce ohladi, k njej vmešaj jajce, skuto, kislo smetano, sol, poper in 100 g sira.
- Vse skupaj pošteno zmešaj in stresi v ognjevaren pekač, ki ga poprej namažeš z maslom.
- Pekač zalučaj v pečico, segreto na 180 ºC. Po 30 minutah po narastku razporedi še preostal sir in ga vrni v pečico za dodatnih 15 minut.
Topel narastek nareži in se ga loti z gromozanskim apetitom. Najbolje pa je, da se po obedu ne počutiš kot žakelj peska.
Gratiniran tek!