Marmeladna kolesca
Le še 11 božičnih receptov je pred nami!
Božičkovi škratje veljajo za iznajdljiva bitja. Svojo neizmerno sladkosnednost uspejo vedno hitro potešiti, saj ob pripravi daril nimajo dovolj časa za pekarsko ustvarjanje.
Letos so v kuhinji njihove delavnice nastali ti prikupni piškotki – marmeladna kolesca.
Res preprosti, a nadvse okusni!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Sestavine:
300 g pšenične bele moke
180 g masla sobne temperature
150 g sladkorja
1 vrečka limoninega ali pomarančnega sladkorja
1 žličko pecilnega praška
1 jajce
1 žličko arome vanilije
sol
poljubna marmelada
Postopek
- Pečico segrej na 180 °C.
- Maslo, sladkor in limonin ali pomarančni sladkor penasto zmiksaj nato primešaj jajce, in moko, zmešano s pecilnim praškom.
- Vse prišleke v posodi zmešaj v homogeno maso.
- Maso stisni v kepo, jo zavij v prozorno folijo za živila in postavi v hladilnik za 20 minut.
- Ohlajeno testo vrzi na čisto delovno površino in ga razvaljaj do debeline 0,5 cm.
- Razvaljano testo premaži s poljubno marmelado – a ne na predebelo.
- Testo zvij kot namazano palačinko in ga nareži na 1 cm debele polžke.
- Kolesca skotali na pekač, prekrit s papirjem za peko.
- Peci jih 10 minut pri 180 °C.