Makaronflajš
Tri šefle pa pol!
Makaronflajš ali makaronovo meso je neizpodbitna kulinarična klasika, s katero smo se, če ne prej, srečali v osnovni šoli. Nekateri imajo nanj prijetne spomine, drugi pa grozne, saj je šlo pogosto za razkuhane makarone v družbi žvečljivega mesa.
Šele, ko makaronflajš uprizoriš v lastni režiji, vidiš, da gre za odlično in sočno pašto z izbranim mesom in bogato paradižnikovo omako.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je Futura DDB d.o.o.
Recept
Omaka:
500 g svinjskega plečeta
2 žlici olja
1 večja čebula
sol
2 stroka česna
1 žlička majarona
1 lovorjev list
1 žlička mlete paprike
2 žlici paradižnikovega koncentrata
300-400 ml vode
poper
Makaroni:
400 g makaronov
sol
Postopek
Omaka:
- Svinjsko pleče nareži na majhne kocke.
- V loncu segrej olje, na njem pa popraži sesekljano čebulo s ščepcem soli.
- Dodaj sesekljan česen in praži eno minuto.
- Dodaj meso, majaron in lovorjev list.
- Na hitro popraži, nato dodaj mleto papriko in paradižnikov koncentrat.
- Na kratko popraži in prilij vodo.
- Soli in popraj, nato pokrito kuhaj 45 minut.
Makaroni:
- Zavri večjo količino dobro osoljene vode in v njej al dente skuhaj makarone.
- Odcedi jih in jih zmešaj z omako.
- Po potrebi dodaj še malo vode, v kateri so se kuhali makaroni.