Limonov kolač brez dodanega sladkorja
Kar pogumno si privošči dva kosa
Najslabše pri sladicah je, da z vsakim sladkim grižljajem s seboj prinesejo tudi dobro mero sladkorja in s tem tudi slabo vest.
Kaj, če bi lahko dodani sladkor v sladici povsem odstranili, obenem pa ohranili odličen okus? Da je to mogoče, dokazuje ta nesramno sočen limonov kolač z malinami. V njemu ni niti enega kristalčka dodanega sladkorja, saj ga v celoti nadomesti sladilo Sweet zero – super pogruntavščina mojstrov pri Dr. Oetker.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
4 jajca
250 g Dr. Oetker Sweet zero
1 vrečka Dr. Oetker Sweet zero vanilijevega sladkorja
150 g grškega jogurta
150 ml olja
100 ml limonovega soka
1 vrečka Dr. Oetker Finesse limonove lupinice
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
300 g moke
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
125 g svežih malin
Navedene količine ustrezajo modelu za kruh z merami 25×13 cm.
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Priprava:
- Pečico nažgemo na 180 ºC.
- V skledo ubijemo 4 jajca in jih zasujemo s 250 g Sweet zero sladila in 1 vrečko Sweet zero vanilijevim sladkorjem.
- Z električnim mikserjem jih stepamo 7 minut, da dobimo gosto peno blede barve.
- Dodamo 100 ml limonovega soka, 150 ml olja, 150 g grškega jogurta, 1 vrečko limonine lupinice in 1 žličko vanilijeve paste.
- Vse skupaj dobro zmiksamo.
- V drugi posodi zmešamo 300 g moke in 1 vrečko pecilnega praška.
- Moko s pecilnim praškom primešamo k mokrim sestavinam.
- Dobljeno maso zlijemo v model za kruh, v katerega prej položimo papir za peko.
- Po masi razporedimo sveže maline, ki jih porinemo pod površje.
- Kolač pečemo pri 180 ºC – najprej 30 minut, nato ga pokrijemo z alu folijo in pečemo še dodatnih 20 minut.
- Da je kolač res pečen, preverimo z vbodem zobotrebca.
- Medtem, ko se kolač hladi, lahko nekaj žlic Sweet zero sladila zmeljemo v možnarju ali mlinčku za kavo.
- Z dobljenim sladkim prahom potresemo kolač in ga narežemo ter pomlatimo.