Kumare v zosu s pire krompirjem
Klasika v zosu
Kumare le redko postavimo na mizo izven solatne sklede, zlata izjema pa so zagotovo kumare v zosu.
Gre za zimzeleno jed, ki nekatere navdušuje, druge pa pusti hladne kot kumarična solata.
Bogatim kumaram dodaj še kupček kremnega pire krompirja, pa prepričaš tudi nos vihajoče 😉
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je Futura DDB d.o.o.
Recept
Kumare v zosu:
500 g kumare
3 žlice masla
1 srednja čebula
3 stroki česna
pol žličke soli
1 ščepec popra
150 ml vode
1 žlica moke
3 žlice kisle smetane
peteršilj
Pire krompir:
500 g kuhanega krompirja
3 žlice masla
1 žlička soli
150-200 ml vročega mleka
Postopek
Kumare v zosu:
- Kumare olupi, nato jih podolgem razpolovi, z žličko pa iz polovičk postrgaj semena.
- Očiščene kumare nareži na enakomerno tanke rezine.
- V loncu segrej maslo, na njem pa praži sesekljano čebulo, da postekleni.
- Dodaj česen in praži še minutko.
- V lonec stresi narezano kumaro in dodaj pol žličke soli in ščepec popra.
- Premešaj in dolij 100 ml vode.
- Pokrito kuhaj 15 – 20 minut.
- Iz 50 ml vode in ene žlice moke pripravi podmet, ki ga z metlico primešaš k omaki.
- Omako še malce kuhaj, da se zgosti – če je pregosta, dodaj še malo vode.
- Kumare odstavi, k njim pa primešaj kislo smetano in sesekljan peteršilj.
Pire krompir:
- Za pire potrebuješ še vroč kuhan krompir, ki mu dodaš maslo, sol in vroče mleko.
- Vse skupaj z metlicami preprosto stepi v kremen pire, mleko pa dodajaj postopoma do želene teksture.