Kruhki s karamelizirano čebulo, panceto in orehi
Kanape, zakaj pa ne.
Kanapeji so klasika “finger-fooda”, saj gre v bistvu za kos kruha s poljubnim nadevom. Sliši se sila dolgočasno, a je lahko vse prej kot to.
To dokazujejo ti bogati kanapejčki, ki navdušijo s kombinacijo lepljive karamelizirane čebule, pancete in dveh sirov. Hrustljavi orehi so le pika na i.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Karamelizirana čebula:
2 veliki rumeni čebuli
1 žlica oljčnega olja
2 žlici rjavega sladkorja
2 žlici balzamičnega kisa
2 ščepca soli
Kruhki:
1 francoska štruca
100 g pancete
200 g sira brie
50 g belega ovčjega sira
50 g orehovih jedrc
Postopek
Karamelizirana čebula:
- Čebuli razpolovimo, ju olupimo in narežemo na tanke kolute.
- V večjo ponev zlijemo olje ter dodamo narezano čebulo in sol.
- Ponev pristavimo na nizki-srednji ogenj, nato čebulo počasi pražimo 60-80 minut.
- Vsake toliko čebulo premešamo in če vidimo, da se prične žgati, dodamo malo vode.
- Ko je čebula že mehka in temno karamelizirana, dodamo balzamični kis in sladkor.
- Kuhamo nadaljnjih 5 minut, da se sladkor raztopi, kis pa izpari.
Kruhki:
- Pečico segrejemo na 200 °C.
- Francosko štruco narežemo rahlo pod kotom na enakomerno debele rezine.
- Na rezine kruha nanesemo tanke rezine sira brie.
- Postavimo jih v ogreto pečico ravno toliko, da se sir stopi, za 3-5 minut.
- Po še vročih kruhkih nadevamo karamelizirano čebulo, nato nagužvano panceto, zdrobljen beli ovčji sir, na koncu pa orehova jedrca.