Kroglice presenečenja
Le kaj skrivajo v sebi?
December je poln prijetnih presenečenj in najlepše je, da jih lahko tudi sami pripravimo v domači kuhinji.
Tele kroglice, ki so kot nalašč za ustvarjanje z najmlajšimi, pod piškotnim oklepom, okrancljanim z mletimi lešniki, skrivajo prikupno mandljevo jedro.
Glede na sestavine, v katerih kraljujejo Dr. Oetker izdelki, pa ni nikakršno presenečenje, da so kroglice slastne za dol pasti 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Piškotni oklep:
200 g maslenih piškotov
150 g čokolade v prahu
140 g Dr. Oetker sladkega prahu
100 g mletih lešnikov
80 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka
80 ml mleka
3 žlice ruma (če delamo z otroki, nadomestimo s pomarančnim sokom)
Mandljevo jedro:
100 g Dr. Oetker mletih mandljev
60 g Dr. Oetker sladkega prahu
50 g masla
1 žlička Dr. Oetker finesse pomarančne limonine lupinice
Za povrh:
mleti lešniki
Dr. Oetker preliv za kolače – temen
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Piškotni oklep:
- V sekljalnik stresi 200 g maslenih piškotov in jih fino zmelji.
- Stresi jih v skledo in dodaj 100 g mletih lešnikov, 150 g čokolade v prahu, 140 g sladkorja v prahu.
- Prilij 80 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka, 80 ml mleka in 3 žlice ruma.
- Vse skupaj najprej premešaj s kuhalnico, nato pa še z dlanmi.
- Piškotno maso tesno pokrij s prozorno folijo in jo za vsaj 2 uri postavi v hladilnik.
Mandljevo jedro:
- V sekljalnik stresi 100 g mletih mandljev, 60 g sladkega prahu, 50 g masla in 1 žličko pomarančne lupinice.
- Vse skupaj fino zmiksaj.
- Maso postavi v hladilnik za toliko časa kot piškotna masa.
Oblikovanje:
- Iz mandljeve mase oblikuj majhne kroglice.
- Od piškotne mase odtrgaj košček in ga v dlaneh splošči v krog, na sredino njega pa postavi mandljevo kroglico.
- Okoli kroglice ovij piškotno maso, po potrebi pa jo še dodaj.
- Med dlanmi z vrtenjem oblikuj kroglico.
- Postopek ponavljaj, da porabiš vsa mandljeva jedra in vso piškotno maso.
- Na vsake nekaj kroglic si dlani umij in splakni pod hladno vodo. Tako se čokolada ne bo topila na njih, kroglice pa bodo imele gladko površino.
Okrasitev:
- V kozici zavri vodo in vanjo potunkaj temen čokoladni preliv za kolače.
- Pusti ga 5 minut, da se povsem stopi.
- Kroglice povaljaj v mletih lešnikih in jih razporedi po mrežici, pod katero postaviš papir za peko.
- Po kroglicah pošpricaj stopljen preliv in jih pusti, da se strdi.