Kifeljčar iz pečice z rožmarinom, domačo skuto in mlado čebulo
Nikoli se ti ne priskuti.
Midva kombinacijo krompirja in skute naravnost obožujeva in to do take mere, da kar sama pripraviva domačo skuto, če je to potrebno. Vse, kar potrebuješ, je sveže mleko, kis in malo časa.
Prijetno poletno samostojno jed pa zaokrožita še aromatični rožmarin in drzna mlada čebula. Le kdo se lahko upre taki poslastici?
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Domača skuta:
2 l svežega mleka
50 ml domačega jabolčnega kisa
kisla smetana (po želji)
Aromatični kifeljčar:
500 g kifelčarja
rožmarin
olje
sol
poper
Postopek
Domača skuta:
- Mleko segrej skoraj do vretja, nakar ogenj zmanjšaš in v mleko vliješ kis.
- Kuhljaj še tri minute, nato mleko zmešaj, odstavi in ga pusti tri ure, da iz njega nastane skuta.
- Vsebino posode zlij skozi cedilo – kar ostane na njemu, je skuta!
Tako pripravljena skuta je dokaj suha, zato lahko po želji za sočnost dodaš malo kisle smetane, ki se s krompirjem prav tako odlično razume.
Kifeljčar:
- Kifeljčarja operi in osuši. Zmešaj ga skupaj z oljem, soljo in poprom.
- Stresi ga v pekač, vanj pa sem ter tja zapiči vejico rožmarina.
- Krompirček se peče 30-40 minut pri 200 ºC.
Po vrhu sveže pečenega kifeljčarja tik pred postrežbo potresi skuto in narezano mlado čebulo.
Ko na mizo vržeš pekač, se zna hitro zgoditi, da se razvname hud boj za sleherni krompirček s skuto.
Debel krompir!