Karamelni kozarčki s spekulas piškoti
…in karamelnim prelivom
Še malo, pa se bo peklo na polno. Pravzaprav je zdaj ravno pravi čas, da zavihaš rokava in si pospešeno ojačaš praznično-kulinarično formo.
Tile hitri in enostavni karamelni kozarčki so kot nalašč za tovrstno domačo nalogo, spekulas piškoti pod karamelno kremo pa bodo poskrbeli, da bo zadišalo po prihajajočih praznikih.
V tem receptu so vajeti okusa zopet prevzeli izdelki Dr. Oetker izdelki, predvsem njihova odlična novost – Creative puding z okusom slane karamele.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 4 osebe
Karamelni kozarčki:
80 g spekulas piškotov
300 ml mleka
1 vrečka Dr. Oetker Creative pudinga slana karamela
2-3 žlice Dr. Oetker sladkega prahu
200 ml sladke smetane
Karamelni preliv:
100 g mehkih karamelnih bombonov
3 žlice sladke smetane
Postopek
Karamelna krema:
- V posodici z metlico zmešaj 100 ml mleka, vrečko pudinga in 2-3 žlice sladkega prahu.
- Preostalih 200 ml mleka zavri, nato ogenj zmanjšaj.
- V mleko vlij pudingovo zmes in nad zmernim ognjem mešaj z metlico, da se puding zgosti.
- Puding odstavi in ga tesno pokrij s prozorno folijo za živila.
- Pusti ga, da se ohladi na sobno temperaturo.
- V večji posodi prebutaj 200 ml sladke smetane v stepeno smetano.
- Ohlajen puding električno zmiksaj v gladko kremo.
- Na koncu k pudingu s spatulo primešaj stepeno smetano.
Kozarčki:
- 80 g spekulas piškotov zdrobi in jih razporedi med štiri kozarce.
- Na spekulas piškotno plast nabrizgaj karamelno kremo.
- Kozarčke postavi v hladilnik za vsaj 2 uri.
Karamelni preliv:
- V kozico nameči 100 g mehkih karamelnih bombonov in jih zalij s tremi žlicami sladke smetane.
- Kozico pristavi nad srednji ogenj in mešaj, da dobiš gladek karamelni preliv.
- Ob postrežbi kozarčke prelijemo s še vročim karamelnim prelivom.
- Po vrhu kozarčkov potresemo še cimet v prahu.