Kakijev tiramisu
Kakimisu
Kaki velja za sadež bogov, kar je povsem razumljivo, saj je božanskega okusa. Če ga prebrisano stlačiš v tiramisu, dobiš izjemno kremno sladico, za katero se zna hitro vneti hud boj.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
V 6 kozarcev natlači:
1 kaki vanilija
1 žlička limoninega soka
200 g savoiardi (baby) piškotov
250 g maskarpone sirčka
400 ml sladke smetane za stepanje
150 ml mleka
1 žlička vanilijeve paste (ali semena 1 stroka vanilije)
5 žlic sladkorja v prahu
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Piškoti:
- Najprej pripravi aromatično vanilijevo mleko, v katerem se bodo namakali piškoti.
- Mleko segrej, dodaj vanilijevo pasto in 1 žlico sladkorja v prahu. Premešaj.
- Savoiardi piškote na hitro pomoči v vanilijevo mleko – od žmohnosti ne smejo razpasti.
Kakijev pire:
- Kaki olupi in spasiraj, nato pa ga zmešaj z limoninim sokom in 1 žlico sladkorja v prahu.
Krema:
- Maskarpone zmešaj s 3 žlicami sladkorja v prahu.
- V ločeni posodi stepi 200 ml sladke smetane do čvrstega, nato pa jo nežno primešaj k maskarponeju. Če ti je premalo sladko, dosladkaj.
Za streho sladkih kozarcev stepi preostalih 200 ml sladke smetane do čvrstega.
Gradnja:
- Pograbi kozarček, nato vanj položi plast namočenih piškotov, ki ji sledita 2 žlici kakijevega pireja, nato pa še krema.
- Vse tri plasti ponovi v istem vrstnem redu, na vrh pa čmokni stepeno smetano, ki jo veselo zasuješ s kakavom v prahu.
- Postopek ponovi za vse kozarce.
Pograbi kozarec in se veselo zakoplji vanj. Preprosto, sezonsko in nadvse okusno!
Kakijev tek!