Jogurtovi kozarčki s pasijonko in mangom
Tropski kozarčki
Za osvežilen tropski oddih ne potrebuješ kovčkov, letala, agencije in potnega lista. Skoči raje v bazenček jogurtove kreme, pod katerim se skriva plast slastnega mangovega pireja, ta pa ždi na piškotnem dnu. Kot da že to ni razlog za slavje, pa se na vrhu bohoti še pasijonkin preliv.
Spakiraj žličko in se podaj na slastno potovanje.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Recept za 5 kozarčkov
Mangov pire:
250 zamrznjenega manga
2 žlici sladkorja v prahu
0,5 dl vode
Jogurtova krema:
450 g grškega jogurta
200 g sladke smetane
1 vrečka utrjevalca smetane
2 žlici sladkorja v prahu
2 ščepca mletih vanilijevih strokov
Pasijonkin preliv:
2 pasijonki
5 žlic vode
2 žlici sladkorja v prahu
Ostalo:
5 Savoiardi piškotov
Postopek
Mangov pire:
- Zamrznjen mango stresemo v kozico in dodamo sladkor v prahu in vodo.
- Segrevaj, da se mango povsem zmehča, nato ga spasiraj v fin preliv.
Pasijonkin preliv:
- V kozico izdolbi semena pasijonk.
- Dodaj sladkor v prahu in vodo.
- Segrevaj do vretja, nato pasijonkino osnovo po želji na hitro spasiraj – a ne preveč, da ostane večina semen celih.
Krema:
- V posodo stresi grški jogurt in z metlico primešaj mlete vanilijeve stroke, sladkor v prahu in utrjevalec smetane.
- V drugi posodi stepi sladko smetano in jo primešaj h kremi.
Kozarčki:
- Na dno vsakega kozarčka položi razpolovljen piškot.
- Po njem prelij mangov pire, nato pa nabrizgaj jogurtovo kremo.
- Ob postrežbi po vrhu prelij pasijonkin preliv.
Naročnik oglasa je SPAR Slovenija d.o.o.