Jogurtova torta s pomarančo

You may also like...

14 Responses

  1. Lucia says:

    Pozdravljena,

    zanima me kako bi se piškotna podlaga obnesla, če torto naredim npr. danes zvečer in jo pojemo šele v nedeljo? Bi postala razmočena ali bi obdržala krhkost?

    Hvala za odgovor!

    • midva says:

      Lucija, če uporabiš polnozrnate piškote, kot so ti Misura ali Gran Cereale, bo piškotno dno hrustljavo, dokler torte ne zmanjka 😉

      LP, Midva

  2. Tanja says:

    Pozdravljeni mene pa zanima ali bi lahko npr.namesto želeja dala se eno plast biskvita.. Kajti bi rada nadstropno torto

    • midva says:

      Tanja,

      ker gre za jogurtovo torto, ne priporočava biskvita ali nadstropne torte. Jogurtova plast ne prenaša dobro prevelike teže.

      LP, Midva

  3. Nataša says:

    Pozdravljeni,
    mene pa zanima, če se lahko namesto eritritola uporabi rjavi sladkor.
    Lp

  4. Anja says:

    Zanima me ali lahko želatino v lističih nadomestim z želatino fix? In še eritrol bi zamenjala s sladkorjem, količinsko pa ne vem kako. Kaj pa če namesto pomaranč kupim pomarančni sok, glede na to, da ni sezona pomaranč

    • midva says:

      Anja,

      Želatina fix se drugače obnaša kot želatina, zato je tu ne priporočava.
      Glede eritritola – sladkor je za isto težo bolj sladek, zato pomnoži količino s faktorjem 0,8 – v vsakem primeru pa maso poskusi in dosladkaj po potrebi.
      Ja, kupljen 100 % pomarančni sok iz hladilnika bo tudi ok.

  5. Katja says:

    Pozdravljena.
    Zanima me koliko gost naj bi bil pomarančni žele, preden gre na torto? Ali je ok, da je tekoče?
    Lp

  6. Tjaša says:

    Zdravo. Če uporabim Mascarpone ali sir Philadelphia bi šlo? Jogurta žal ne jem. Še eno vprašanje – bi bilo ok, če bi želatino dala vmes med kremo? Ker bi tortico premazala z belim ganache-jem in se bojim da bi mi popokal, če bi bila želatina na vrhu.
    Hvala za odgovore😁

  7. Tjaša says:

    živjo, mene pa zanima, če bi namesto piškotnega dna spekla navaden biskvit, a bi šlo? Hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.