Jogurtova krema z limono in bezgom
Freš!
Komaj se je dobro ohladil sveže flaširan bezgov sirup, pa ga že tlačimo v sladico? Izplača se, saj so ti kozarčki s svežo jogurtovo kremo, polno okusa po limoni in bezgu prava oda pomladi.
Pod kremo se nahaja še v šabesi namočen piškotek, ki ublaži spoznanje, da se prehitro približujemo dnu kozarčka.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Podlaga:
5 savoiardi piškotov
5 žlic bezgovega sirupa
5 žlic vode
Krema:
450 g grškega jogurta
2 dl sladke smetane
2-3 žlice sladkorja v prahu
6 žlic bezgovega sirupa
lupinica 1 velike BIO limone
1 žlica limoninega soka
1 vrečka kremfixa
Postopek
Podlaga:
- Iz vode in bezgovega sirupa pripravimo močno šabeso.
- V kozarce položimo po en razpolovljen piškot in jih namočimo s šabeso.
Krema:
- V posodi zmešamo jogurt, sladkor v prahu, bezgov sirup, limonov sok in limonovo lupinico.
- Z metlico primešamo še kremfix.
- Sladko smetano stepemo v ločeni posodi, nato pa jo s spatulo primešamo h kremi.
- Kremo z dresirno vrečko nabrizgamo v kozarčke.
- Kozarčke postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.
Postrežba:
- Pred postrežbo kozarčke okrasimo s splaknjenimi bezgovimi cvetovi in rezinami limone.