Jogurtov kolač z jabolki
Kolač in pol
Prazniki so kot nalašč za razkošje in atraktivno obložene mize. Zakaj bi bil božični zajtrk dolgočasno suhoparen, če lahko na sredino mize zalučamo čeden jogurtov kolač z jabolki in vsem prisotnim vzamemo sapo?
Pod luštno zunanjostjo kolača, ki bo zagotovo pristal na kakem božičnem selfiju, se skriva sočen biskvit s koščki jabolk.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Sestavine:
4 jajca
200 g sladkorja
120 ml sončničnega olja
300 ml sadnega jogurta ingver in jabolko
350 g pšenične bele moke
1 vrečka pecilnega praška
0,5 žličke mletega cimeta
1 večje jabolko (za 200 g jabolčnih koščkov)
Za kolač potrebujemo še pekač za šarklje s premerom 24 cm.
Postopek
Priprava
- Pečico nastavimo na 180 °C.
- Jajca ubijemo v večjo posodo in jih skupaj s sladkorjem penasto zmiksamo.
- Primešamo olje in jogurt.
- V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek in mleti cimet.
- Suhe sestavine primešamo k mokrim.
- Jabolko olupimo in narežemo na kocke.
- Odtehtamo 200 g jabolčnih koščkov in jih primešamo k masi.
- Pekač za šarklje po notranji strani dobro premažemo z maslom, nato vanj stresemo 1 žlico moke. Obračamo ga, da se moka prime na namaščeno površino, odvečno moko pa stresemo ven.
- V pekač zlijemo maso in ga postavimo v pečico za 40-45 min.
- Po peki naj se kolač shladi v pekaču.
- Kolač zvrnemo na glavo, po želji mu poravnamo dno z nožem.
- Potresemo ga s sladkorjem v prahu, narežemo in razdelimo.