Jajčni namaz
Jajca vun!
Jajček in kruhek sta lepi par, ki vkup trčita običajno že takoj zjutraj. Po brunchu pa se jajce in kruh očitno skregata, saj se v drugi polovici dneva redko znajdeta na istem krožniku.
Le zakaj ne? Do konca dneva imaš kup priložnosti za prigrizek, zakaj ne bi bili ti jajčno obarvani? Jajčni namaz je nesramno enostaven, a enostavno slasten. Malo kuhanih jajc, peščica drugih sestavin in bogat namaz lahko le še počaka na svojo rezino kruha.
Čeprav je namaz že sam po sebi okusen, se vseeno splača izkoristiti dobro ujemanje jajc s praktično vsemi sestavinami – midva sva posegla po pikantnosti in sva vanj vmešala Kotányi čili Birdseye
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept
Sestavine:
3 jajca
2 žlici majoneze
1 žlica kisle smetane
1 žlička gorčice
Kotányi mlinček čili Birdseye
sol
poper
Postopek
Priprava:
- Jajca trdo skuhaj – pomoči jih v lonec s hladno vodo, nato vodo zavri, lonec pa odstavi.
- Počakaj 8 minut, nato iz lonca odlij vročo vodo, vanj pa vlij hladno.
- Ko se jajca shladijo, jih olupi in nareži na četrtine.
- Kuhana jajca pretlači z vilicami.
- V posodo stresi zmečkana jajca in dodaj majonezo, kislo smetano in gorčico.
- Vse skupaj dobro premešaj, nato po okusu posoli in popopraj.
- Po okusu v jajčni namaz vmešaj še čili – midva sva pikantoljuba in je bil ščepec grobo zmletega čilija za naju dovolj.
- Namaz hrani v hladilniku.
Postrežba:
- Jajčni namaz se nadvse udobno počuti na vseh vrstah kruha, ki naj bo za ekstra točke popečen z obeh strani.
- Brez težav pa ga lahko uporabiš tudi kot osnovo za sendvič, kot polnilo za wrap ali pa kot pomako za prigrizke.