Italijanski mandljevi piškoti
“Beach body” se prestavi na naslednje leto
Kupček tehle piškotkov izgleda precej nedolžno, zato se lahko nič hudega sluteč hitro ujameš v njihovo past. Po prvem ugrizu v hrustljav oklep te iz zasede napadeta omamna aroma po mandljih in marcipanu ter nadvse prijetna žvečljiva tekstura.
Pri receptih z malo sestavin je potrebno poskrbeti, da so te prave. Midva prisegava na Dr. Oetker izdelke.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
200 g Dr. Oetker fino mletih mandljev
200 g Dr. Oetker Sladkega prahu
2 beljaka (50 g)
0,5 žličke limoninega soka
1 ščepec soli
0.5 žličke Dr. Oetker arome mandelj
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Priprava
- V eni posodi zmešaj skupaj mlete mandlje in sladki prah.
- V drugo posodo stresi beljake, limonin sok in ščepec soli.
- Z električnim mešalnikom jih stepaj, dokler ne dobiš snega s čvrstimi vrhovi – z metlico zajemi sneg, špička na vrhu pa se ne sme upogniti.
- Snegu primešaj mandljevo aromo.
- K snegu s spatulo primešaj mešanico mletih mandljev in sladkega prahu, da dobiš lepljivo kepo. Pusti jo stati pri miru 10 minut.
- Pečico segrej na 150 °C.
- Na krožnik stresi nekaj žlic sladkega prahu.
- Od mase odtrgaj košček in ga oblikuj v majhno kroglico (15 g).
- Povaljaj jo v sladkem prahu in prestavi na pladenj za peko, prekrit s peki papirjem.
- Postopek ponovi s preostalo maso. Če se ti ta lepi na dlani, jih natri s sladkim prahom.
- Piškote peci 25 minut pri 150 °C.