Hrustljave kozice s sladko čili omako
Za pohrustat!
Hrustljave ocvrte kozice so odličen poletni prigrizek, s pomakanjem v katsu ali sladko čili omako pa postane grickanje pravi dogodek.
Njihova priprava nikakor ni zahtevna, navdušile pa bodo še tako zahtevne hrustače.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je SPAR.
Recept za 4 osebe
Sestavine:
16 kozic
2 jajci
6 žlic riževe moke
150 g panko drobtin
sol
poper
Katsu omaka:
5 žlic kečapa
1 žlica ostrigine omake
1 žlica sojine omake
2 žlici sladkorja
Cvrtje:
1 l sončničnega olja
Ostalo:
sladka čili omaka
Postopek
Katsu omaka:
- V posodici zmešamo 5 žlic kečapa, žlico ostrigine omake, žlico sojine omake in 2 žlici sladkorja.
Priprava kozic:
- Kozice olupimo do zadnjega člena in jih očistimo.
- Kozico postavimo na bok in z nožem diagonalno odrežemo špičasti del repa.
- V trebušni del kozice zarežemo na 1 centimeter, da jo lahko izravnamo.
- Kozice nabodemo na palčke ter jih posolimo in popopramo.
Cvrtje:
- Za panado stepemo dve jajci in ju solimo, pripravimo pa tudi krožnika z riževo moko in panko drobtinami.
- Kozice dvojno spaniramo – najprej jih povaljamo v riževi moki, nato pa dvakrat najprej v jajčni kopeli, potem še v panko drobtinah.
- V široki ponvi segrejemo večjo količino olja na srednje-visokem ognju in v njem cvremo kozice do zlate barve – približno 5–7 minut.
- Kozice zbiramo na papirnati brisači, nato pa še vroče postrežemo s katsu in sladko čili omako.