Hrenovke v kvašenem testu
Integriran hot dog
Ko se ti na kavč nariše krdelo lačnih prijateljev, je odgovor na njihovo trebušno kruljenje en kup hrenovk v kvašenem testu!
Ne le, da so lične in odlične, za razliko od klasičnega hot doga pa se izogneš majonezni packariji po kavču.
Nikar ne štedi pri kvaliteti hrenovk, saj je puhasto testo okoli njih vredno tega 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Testo:
350 g pšenične bele moke
0,5 vrečke suhega kvasa
130 g navadnega jogurta Radi imamo domače
100 ml mleka
3 žlice olja
1 žlička soli
Hrenovke:
2 paketa hrenovk Radi imamo domače
Premaz:
1 jajce
5 žlic mleka
Postopek
Oblikovanje:
- Vse sestavine zmešamo skupaj in pregnetemo, da dobimo gladko in nelepljivo testo.
- Postavimo ga v posodo, pokrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati na toplem 1 uro.
- Testo oblikujemo v debelo kačo in jo narežemo na 8 enakih delov – kačo razpolovimo, dobljeni polovici zopet razpolovimo, na koncu pa razpolovimo še četrtine.
- Vsak kos razvaljamo do pravokotnika, ki naj v višino meri 1x, v dolžino pa 1,5x dolžine hrenovke.
- V konec pravokotnika zarežemo resice, vzporedne z daljšo stranico, dolge pa naj bodo približno 4 cm.
- Na konec, nasproten resicam, položimo hrenovko in jo tesno zavijemo proti resicam.
- Ko pridemo do resic, jih poveznemo čez zavito hrenovko tako, da je med njimi nekaj milimetrov prostora.
- Postopek ponovimo za vse hrenovke, nato jih pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati 30 minut.
Peka:
- Jajce in 5 žlic mleka zmešamo skupaj.
- Oblečene hrenovke razporedimo po pekaču, prekritem s papirjem za peko in jih
- premažemo z mešanico mleka in jajc.
- Pečemo jih 15-20 minut pri 200 °C.
Dober tek!