Hitra jogurtova pogača
Slaba novica za vse, ki se ne morejo upreti topli pogači
Nedelje bi morale biti počasne in lene, čemur pa žal ni vedno tako. Sem ter tja je lahko tudi gospodov dan hektičen in je potrebno kosilo vreči vkup v občutno skrajšanem času.
Tale jogurtova pogača je kot nalašč za divje nedelje, saj je pripravljena brzinsko, ker ne vsebuje kvasa, odlična pa je tako ohlajena kot topla.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
500 g bele pšenične moke
1 pecilni prašek
1 jajce
400 ml tekočega navadnega jogurta
1 žlička soli
150 ml rastlinskega olja
Postopek
Priprava:
- Pečico razburimo do 200 °C.
- Moko zmešamo s pecilnim praškom in soljo.
- Dodamo olje, jogurt in jajce.
- Iz sestavin zamesimo gladko testo. Testo je precej lepljivo in je težko rokovati z njim, zato priporočava uporabo kuhinjskega robota.
- Pladenj za peko naoljimo, na sredino pa stresemo testo.
- Z naoljenimi rokami testo sploščimo v krog.
- Z lopatko v površino testa vtisnemo mrežo.
- Po želji testo posujemo s sezamom.
- Pogačo pečemo 20-25 minut pri 200 °C.