Gin tonik granita
Gin-gin!
Bližajo se vroči dnevi, ko si bomo za ultimativno sprostitev privoščili kozarec mrzle pijače. Zakaj ne bi šli korak dlje in pijačo nadgradili v ledeno granito, ki je luštna na pogled in slastna na ugriz?
Pusti par gina in tonika bi botroval bolj ubogi graniti, zato jo oplemeniti z odličnimi in priročnimi Kotányi SPICES&DRINKS začimbami, ki so kot nalašč za pijače na osnovi Gina.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
200 ml vode
160 ml poljubnega gina
200 g belega sladkorja
500 ml poljubnega tonika
2 bio limoni
1 pest Kotányi kardamoma
1 pest Kotányi rdečega popra
1 pest Kotányi brinovih jagod
Postopek:
- Omamno aromatične Kotányi začimbe za gin in koktejle stresi v ponev in jo pristavi na srednji-visok ogenj.
- Začimbe praži 3 minute, da lepo zadišijo, nato jih na grobo stri. Midva sva za to uporabila možnar.
- Začimbe vrzi v lonec in dodaj sladkor, vodo, sok obeh limon in lupinico le ene.
- Vsebino posode zavri in jo med občasnim mešanjem kuhaj 3 minute.
- Lonec odstavi in počakaj, da se sirup ohladi na sobno temperaturo.
- Sirup precedi skozi fino cedilo, nato k njemu primešaj še slavni duo – gin in tonik.
- Dobljen napitek natoči v nizke plastične posode, ki jih postaviš v zamrzovalnik.
- Čez tri ure vsebino posod razdrobi z vilicami, da dobiš snegu podobno zmes, ki jo vrneš v zamrzovalnik in jo tam pustiš čez noč.
- Pred postrežbo granito zopet počohaj z vilicami, nato jo nakupčkaj v kozarce in jo zaužij skupaj s prijatelji.
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!