Čokoladne kocke s pudingom in kokosom
Čokokos kocke
Da pripraviš sočne kocke simpatičnega izgleda, ni potrebno pretirano čarati za kuhinjskim pultom. V biskvit zatlačiš kupčke odličnega pudinga in spečeš, nato vse skupaj izdatno očokoladiš in pokokosaš.
Tak recept ima vsaka gospodinja za pasom, ko jo preseneti truma sladkosnedih ust. Kocke so pripravljene, kot bi trenil, zaradi odličnega okusa pa so pospravljene še prej.
Ne rabiš globoko brskati po teh kockah, da odkriješ nenadomestljive Dr. Oetker sestavine.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Puding:
800 ml mleka
2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
30 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker kokosovega pudinga
Biskvit:
5 jajc
250 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
100 ml olja
100 ml mleka
250 g moke
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
30 g Dr. Oetker kakava
Ganache:
150 g temne čokolade
150 g sladke smetane
Ostalo:
mleko
rum (po želji)
kokosova moka (groba)
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Puding:
- V skodelico zlij 200 ml mleka in dodaj 30 g sladkorja, dve vrečki vanilijevega sladkorja in vrečko kokosovega pudinga.
- Vse skupaj temeljito zmešaj z metlico.
- Preostalih 600 ml mleka zavri v kozici, nato ogenj zmanjšaj.
- Dodaj pudingovo zmes in z metlico mešaj, da se puding zgosti.
- Še vroč puding tesno pokrij s prozorno folijo za živila, da preprečiš nastanek skorjice.
- Kozico s pudingom ohladi v hladilniku.
Biskvit:
- Ubij 5 jajc in ločimo beljake od rumenjakov.
- Rumenjake zasuj z vrečko vanilijevega sladkorja in 250 g navadnega sladkorja, nato jih z električnim mikserjem stepi do svetlo rumene pene.
- Dodaj 100 ml olja in 100 ml mleka, nato ponovno premešaj.
- V zmes presej mešanico iz 250 g moke, 1 vrečke pecilnega praška in 30 g kakava.
- Zmes za biskvit temeljito premešaj.
- Beljake stepi v čvrst sneg, ki ga nato postopoma s spatulo vmešaš v biskvitno zmes.
- Na dno pekača s snemljivim obodom z dimenzijami 24×35 cm postavi papir za peko.
- Vanj vlij biskvitno maso in jo poravnaj s spatulo.
- Po površini mase z žlico enakomerno razporedi žličnike pudinga.
- Pekač malo potresi, da se znebiš mehurčkov, nato ga za 30 minut prestavi v pečico, segreto na 180 °C.
- Po peki naj se biskvit malce ohladi, nato ga dobro namoči z mlekom, ki mu lahko dodaš malo ruma.
Ganache:
- V kozico zlij 150 g sladke smetane in nalomi 150 g temne čokolade.
- Nad srednjim ognjem segrevaj, da se čokolada povsem stopi in z mešanjem dobiš gladek ganache.
- Ganache premaži po celi površini biskvita, po njemu pa potresi kokosovo moko.
- Pekač prestavi v hladilnik, da se ganache strdi.
Postrežba:
- Z biskvita odstrani obod pekača in ga nareži na kocke.
- Kocke hrani v hladilniku, pred postrežbo pa naj se segrejejo na sobno temperaturo.