Bruskete z marinirano mocarelo
Kdor mocarele špara, bruskete strada.
Vsake toliko naletiš na dan, ko se ti da zares ogromno kuhati in se lotiš najbolj drznih kulinaričnih izzivov. Danes ni tak dan – leno se prestavljaš iz enega konca na drugega in se ti ne da niti paštete namazati na kruh.
Spravi se vsaj toliko k sebi, da na hitro pripraviš hrustljave bruskete z marinirano mocarelo, avokadom in paradižniki. Ta italijanska poslastica te bo podkrepčala, z okusom pa v hipu predramila.
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
Zbrusketaj si:
podolgovato polbelo štruco kruha
1 zrel avokado
2 veliki mocareli v sirotki
1 pest češnjevega paradižnika
4 stroke česna
1 žlico limone
šopek sveže bazilike
2 žlici črnih oliv
oljčno olje
0,5 žličke sladke rdeče paprike
sol
poper
Mocarelo vzemi iz sirotke in jo nareži na enako debele podplatke. Nasekljaj baziliko, česen in olive in jih vrzi v posodico skupaj z mocarelo. Posoli, popopraj in potresi z mleto papriko, nato pa pošpricaj z žlico limoninega soka. Dolij toliko oljčnega olja, da prekrije mocarelo, nato pa vsebino posode dobro premešaj in za 1 uro postavi v hladilnik.
Medtem, ko se mocarela pridno marinira v hladilniku, se lahko ti veselo mariniraš na kavču.
Kruh nareži na prst debele rezine in jih na oljčnem olju popeci na žar ponvi. Še vroče premaži z zmečkanim avokadom in nadevaš z marinirano mocarelo. Na vrh nameči še narezan češnjev paradižnik in leno kosilo je nared!
Nič ne ovinkari, temveč smelo zagrizi v sočno brusketo.
Hrustljava kruhasta podlaga se izjemno poda neverjetno mehki mocareli z pošteno obogatenim okusom. Mediteran v malem!
Lenoben tek!