Bounty mousse torta brez peke
Tropski premor
November je v polnem teku, kar pomeni, da brade in brki rastejo kot gobe po dežju. Pri vsesplošnem okosmatenju gre za osveščanje ljudstva o krutih moških boleznih, kot sta raka na modih in prostati.
Plemenitemu namenu navkljub pa si ne moreš kaj, da te ne bi bohotno dlačevje spomnilo, da je zima pred vrati. Vsekakor pa ne pomagajo tudi sivi, hladni in moreči dnevi. Zoprno vreme pa lahko hitro zavede tudi tvoje razpoloženje, ki se namršči in užaljeno pokvari.
Tako vsesplošno žalost ekspresno preseka ugriz v Bounty torto brez moke in peke, ki te začasno popelje v tropske kraje.
Že en sam kos spremeni meglo v topel sončen dan, poln vonja po morju, depresivno gola drevesa pa v palme, nasičene s kokosi.
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
V nepečenem tropskem biskvitu se skriva:
150 g nastrganega kokosa (kokosove moke)
150 g gostega kondenziranega mleka v tubi
Čokoladni mousse navdušuje zaradi:
400 ml sladke smetane
140 g temne čokolade
3 listi želatine
V belem kokosovem moussu je moč najti:
200 g bele čokolade s kokosom
400 ml sladke smetane
4 listi želatine
Že tako bohotno torto zaključi:
50 ml sladke smetane
200 g mlečne čokolade
Navedene sestavine tvorijo simpatično torto s premerom 20 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Mudi se ti pobegniti v namišljene trope, zato nimaš časa za zamudno peko biskvita.
Pazi, da si zares priskrbiš pravo gosto kondenzirano mleko, ki je na voljo v tubi ali pločevinki, tekoče različice so neprimerne za tole podlago.
Nastrgan kokos in kondenzirano mleko enostavno zmešaj in potlači ob dno tortnega obroča, ki ga poprej po notranji strani obdaš z acetatno folijo. Tortna podlaga je tako nared!
Za temen čokoladni mousse najprej obračunaj s 300 ml sladke smetane, ki jo stepeš do stepene smetane. Preostalih 100 ml špricni v kozico in skupaj z nalomljeno čokolado segrevaj do žametne in homogene zmesi. Želatino namoči v hladni vodi; ko nabrekne, jo ožemi in vrzi v čokolado. Mešaj, da se povsem razpusti.
V skoraj ohlajeno čokoladno zmes s spatulo vmešaj še stepeno smetano.
Dobljeno zmes nežno nanesi na kokosovo podlago, nastajajočo torto pa pridno pospravi v hladinik, da se krema učvrsti.
[adinserter block=”1″]
Po enakem postopku se loti tudi kreme iz bele čokolade s kokosom, le da uporabiš 200 g čokolade in štiri liste želatine. Bela čokolada je bolj občutljiva na visoke temperature, zato priporočava budno spremljanje pri segrevanju.
Hladilnik že ljubosumno skriva tortico z obema moussoma, ti pa se loti še zadnje plasti sladke tropske iluzije.
Sladko smetano in nalomljeno mlečno čokolado segrevaj nad srednjim ognjem, da se čokolada povsem raztopi. Tudi tu previdnost nikakor ni odveč.
Dobljeno sladko zmes veselo nanesi na vrh torte, od katere se nato poslovi vsaj za 6 ur.
Brž zagrizi v kos torte in se prepusti zvokom bučanja valov ob snežno bel pesek ter prijetnega vreščanja papig.
Vsaj za 5 minut ti je uspelo pobegniti iz turobne sivine.
Tropski tek!
Z zelatino nisva prijateljici, zato me zanima, ce je mozno uporabiti zelatino fix? Koliko pa?
S čim lahko nadomestim kondenzirano mleko? Z maslom?
Pozdravljena Janja kondenzirano mleko lahko nadomestiš z 1,5 dl sladke smetane, 3 žlicam sladkorja in 30 g masla. Lp, Midva:)
Super 🙂
Hvala
Verjetno smetano, sladkor in maslo malo pokuhaš? Ali kako je to mišljeno…? Super recept!
Kaksen pa je postopek priprave na tak nacin? Hvala 🙂
Mleko , sladkor ter maslo pogreješ – da se maslo stopi in nato vmešaš h kokosovi moki.
Pozdravljena.
mene pa samo zanima a je lahko kondenzirano mleko v plocevinki od Nestle?
Patricia to mleko bo super!:)
Z želatino nisva prijateljici, zato me zanima, če je možno uporabiti želatino fix? Koliko jo je potrebno dati?
Pozdravljena,
mene pa zanima v katerem mercatorju se kupi to kondenzirano mleko ker ga v okolici kranj / skofja loka zal ne najdem 🙁 ali ga lahko s cim nadomestim in kaksen je postopek?
Hvala vnaprej za odgovor
Škofja Loka spar ga ima, na polici pri trajnih sladkih smetanah in alpskem mleku. Od nestea je 🙂
Od Nestle je, pri nas v Mercatorju je v hladilniku pri smetanah
Pozdravljeni,
mene pa zanima če lahko uporabim kondenzirano mleko za kavo 7,5%maščobe iz Hoferja?
Lp
Lili pozdravljena!
Nisva poskusila še s tem mlekom, tako da nisva prepričana, kako bi se obneslo. Njegova konsistenca je namreč veliko bolj redka od tistega v tubi. Lp, Midva:)
Sem jo pripravila mami za rojstni dan… in na koncu ostala brez enega samega “pajsa”…
Očitno je bila odlična 🙂
Pozdravljena vidva 😉
Zanima me, ali lahko na koncu torto okrasim s smetano ali to ni dobra ideja? 😉
Hvala.
Andreja, Tudi lahko:) Lp, Midva:)
Bi lahko uporabila agar agar namesto zelatine?
Eva, seveda!
Živjo. Se da namesto kondenziranega mleka uporabiti tudi kokosovo olje?
Pozdravljena Lea!
Lahko, samo potem moraš maso sladkati s sladkorjem v prahu, če ne ne bo čisto nič sladko.
Lp, Midva:)
koliko časa pa je potrebno, da lahko beli mousse prelijes na temnega, koliko časa mora biti v hladilniku prvi mousse?
Cca. 20 minut. Lp, Midva:)
Mene pa samo zanima kako daš tole acetatno folijo saj bom prvi delala z njo. To se da ob strani v višino kajne ali na dno? Nevem če prav razumem 😀
Tako je Karmen, ob straneh v višino, da se tortica ne prime robov pekača. Lp, Midva:)
Če bi želela liste želatine zamenjati z želatino v prahu (Hofer), ali morda veste, kakšna bi bila količina? Hvala in lep dan 🙂
Anja,
Ena vrečka želatine v prahu ustreza šestim v lističih. V čokoladni mousse gre tako pol vrečke, v kokosovega pa 2/3.
Veselo sladkanje 🙂
Zivjo, vidva. Najprej pohvala vajinim receptom. Prvič so mi torte uspele kot je treba… Zanima me, ali je treba paziti, da smetana ne zavre ko topis čokolado v njej? Hvala in lep dan!
Živijo, Petra!
Ja, paziti je potrebno, da se zmes s sladko smetano ne segreje preveč. Pri temni čokoladi ni problema, tudi, če kratko zavre. Pri mlečni in beli čokoladi pa je potrebno več previdnosti, zato se topita pri srednji temperaturi.
LP, Midva
Živjo,
Jaz pa nisem dobila bele čokoloade s kokosom ampak samo belo. Ali lahko v beli mousse dam kokosovo moko (koliko) ali bo bolje, če dam samo belo čokoloado?
Hvala in lp
Živjo,
bi lahko namesto spodnjega dela s kokosom uporabila plast iz piškotov in masla?
Hvala in lp
Lea,
seveda lahko – prav super bi se podalo in prav tako bi bila torta brez peke 🙂
Živjo, super recept, sem preizkusila dvakrat in res je odlična! Me pa zanima, kje se da v trgovinah dobiti tole acetatno folijo?
Taja,
naju veseli, da tako uspešno pečeš po najinih receptih 🙂 Acetatno folijo je moč kupiti v specializiranih prodajalnah za slaščičarje, kot je Peki v LJ in MB.
Zdravo, zglleda božanskaa 😍😍. Ampak me zanima če jo lahko potem tudi obdam s tisti švicarsko kremo ali ta recept ni za dekoracijo?
Sanja,
ta torta ni ravno primerna za oblačenje – na vrh bi moral priti še en biskvit, ki pa ga v tej torti že tako ni 🙂
LP, Midva
Aha ok, se mi je zdelo nekaj takega. Hvala 😊
Recept, ki ga sponzorira Mercator, potem gres pa v Mercator center in ugotovis, da treh glavnih sestavin sploh nimajo -.-
Mateja,
škoda, da jih niso imeli na zalogi – v spletni trgovini so namreč na voljo (povezave so pri sestavinah).
LP, Midva
S čim lahko nadomestim belo čokolado s kokosom?Lahko stopim belo čokolado in dodam malo kokosa? Je žal nisem dobila v trgovini.
Jerneja,
verjetno bi bilo kar dobro tako, samo ne uporabi preveč kokosa 😉
LP, Midva
Fantastična torta!
Hvala 🙂
Živjo,ali lahko dam belo čokolado z kokosom in krispijem,ker samo bele z kokosom ne dobim?
Hvala🤗
Tatjana,
lahko uporabiš to s krispijem, bo super izpadlo!
Zdravo,
Danes sem delala tole torto s premerom 20 in je bilo preveč kreme, da bi šlo vse v pekač..a so te količine sestavin sigutno za velikost 20?
Hvala in lp, Mojca
Mojca,
pravilen premer pekača je 20 cm, prav tako so sestavine preizkušene. Ne veva, kje bi se lahko zalomilo.
Zdravo, mene pa zanima glede kokos cokolade, je to navadna cokolada katerakoli, ali mora biti za kuhanje? Hvala za odgovor🤞🏽
Tamara,
ni potrebno, da je čokolada za kuhanje, midva sva uporabila navadno belo čokolado s kokosom.
Zivjo.
Kaj lahko uporabim namesto kondenziranega mleka v tubi. Neko bolj naravno alternativo bi uporabil.
Žiga,
primerno kondenzirano mleko lahko pripraviš tudi sam doma – malce pobrskaj po spletu za recept, ki ti ustreza 🙂