Boranja s piščancem
Bor, Anja! Kosilo!
Boranja je slastna in okusa polna jed, ki se najraje spajdaši s pire krompirjem. Skupaj lahko ušpičita odlično kosilo, ki ga požegna staro in mlado.
Odlikujejo jo bogata omaka, mehek piščanec in ravno prav čvrst stročji fižol, če pa zraven postrežeš še zeleno solato, pa bo kosilo že kar kičasto kompletno.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je Futura DDB d.o.o.
Recept
Boranja:
500 g piščančjih prsi
200 g stročjega fižola
1 čebula
100 g paradižnikove mezge
300 ml vode
1 žlica moke
1 žlica sladke rdeče paprike
pol žličke majarona
sol
poper
oljčno olje
Postopek
Priprava:
- Piščančje prsi nareži na kocke in jih popopraj in posoli.
- V ponev vlij dve žlici oljčnega olja, na njem pa popraži meso.
- V široko posodo vlij žlico oljčnega olja, na njem pa popraži čebulo.
- Dodaj sol in mleto papriko ter na hitro popraži.
- Dodaj še majaron, nato prilij vodo in kuhaj nekaj minut.
- Vse skupaj fino spasiraj s paličnim mešalnikom in vrni v posodo.
- Dodaj meso in paradižnikovo mezgo nato pokrij in počasi kuhaj 1 uro.
- Iz hladne vode in moke naredi podmet in ga vmešaj v omako.
- Dodaj stročji fižol in kuhaj še 15 minut.