Bananine rezine brez peke
S stepeno smetano
Te rezine nikakor ne potrebujejo peke, da se ponašajo s polnim okusom in izjemno teksturo. Bogato kakavovo dno iz mandljev in ovsenih kosmičev predstavlja drzno podlago nežni in puhasti bananini kremi.
Še kakav povrh, zraven pa kepica smetane – in užitek se lahko prične.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je SPAR Slovenija d.o.o.
Recept
Dno:
130 g praženih mandljev
20 g kakava v prahu
30 g ovsenih kosmičev
1 ščepec soli
40 g javorjevega sirupa
30 g stopljene kokosove maščobe
Bananina plast:
3 zrele banane
80 ml mleka
20 g kakava
150 g temne čokolade
Posip:
Temni kakav v prahu
Postopek
Dno:
- V posodi sekljalnika združi pražene mandlje, ovsene kosmiče, kakav v prahu in sol, nato vse skupaj zmelji.
- Primešaj stopljeno kokosovo maščobo in javorjev sirup.
- Dobljeno zmes stresi v model za kruh dolžine 22–24 cm, v katerega prej vstaviš papir za peko.
- Zmes potlači z žlico in poravnaj.
Bananina plast:
- V posodo blenderja stresi kose banan, mleko, kakav in stopljeno temno čokolado.
- Vse skupaj zmiksaj in nanesi v model.
- Z žlico pogladi in poravnaj, nato model postavi v hladilnik čez noč.
Postrežba:
- Bananin kolač vzemi iz pekača in odstrani papir za peko.
- Izdatno ga posuj s kakavom v prahu in nareži na rezine.
- Postrezi jih s stepeno smetano.