Bananin kruh
Štruca banane
Bananin kruh je res vsestranski, saj se odlično obnese v španoviji z dodatki, kot so arašidovo maslo, čokoladni namaz in marmelada. Pri tem kruhu pa lahko pozabiš na vse našteto, saj je zaradi božanskega okusa in teksture slasten že sam po sebi.
Svojo sočnost bananin kruh obdrži tudi do četrtega dne, a ga vedno prej zmanjka.
Z uporabo Dr. Oetker Sweet Zero izdelkov sva midva bananinemu kruhu odstranila en kup kalorij, kar pa se pri okusu nikakor ne čuti.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
120 g zmehčanega masla
120 g Dr. Oetker Sweet Zero eritritola
2 jajci
100 g grškega jogurta
1 žlička Dr. Oetker aroma vanilije
3 zrele banane
270 g moke
1 zvrhana žlička Dr. Oetker pecilnega praška
1 vrečka Dr. Oetker vanilin Sweet zero
Dr. Oetker mandljevi lističi
Sestavine so namenjene modelu za kruh, dolgemu 25 cm.
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Priprava:
- V skledo stresi 120 g zmehčanega masla in 120 g Sweet zero.
- Z električnim mešalnikom dobro zmiksaj.
- V skledo ubij in primešaj najprej eno, nato pa še drugo jajce.
- Dodaj 100 g grškega jogurta in 1 žličko arome vanilije.
- Tri zrele banane olupi in jih na krožniku dobro pretlači s hrbtno stranjo vilice.
- Pretlačene banane primešaj k masi.
- V ločeni posodi zmešaj 270 g moke, zvrhano žličko pecilnega praška in eno vrečko vanilijevega praška Sweet Zero.
- Mokre sestavine zlij k suhim in jih zmešaj s spatulo.
- V model za kruh postavi list peki papirja in vanj vlij maso za kruh. Poravnaj jo z žlico.
- Po vrhu obilno potresi mandljeve lističe.
- Bananin kruh se peče pri 180 °C v dveh fazah – najprej 30 minut odkrit, nato pa še 30 minut pokrit z aluminijasto folijo.
- Po peki kruh vzemi iz pekača in ga pusti, da se ohladi.
Bananin tek!