After Eight torta

You may also like...

31 Responses

  1. Irenca says:

    Pozdravljena! Hvala za super krasne recepte. Zanima me, kje bi se dalo dobiti metino aromo? Hvala 🙂

    • midva says:

      Zdravo Irenca. Metino aromo sva midva kupila v Hipermarketu Mercator. Lp, Midva

      • Tina Križnič says:

        Pozdravljena!Tudi jaz bi imela eno vprašanje in sicer tudi meni se je čokolada skupaj z žaletino in metino aromo ,ko sem jo dodala v stepeno smetano sesirila pa sem ohladila cokolado?

  2. Tanja says:

    Živjo, a za drugo kremo rabim kaj zelene barve, al jo da metina aroma kaj od sebe?
    LpT

    • midva says:

      Pozdravljena Tanja. Midva sva v Hipermarketu Mercator kupila metino aromo katera je zeleno obarvana in sicer jo imajo na odelku kjer je vse za pripravo slaščič, proizvajalec pa je Etol. Lp, Midva

  3. Anemari says:

    Lepo pozdravljeni! Zanima me kako nadomestim želatino z agar-agarjem? Kakšno razmerje, postopek,… Najlepša hvala za odgovor 🙂

    • Klara says:

      Jaz vedno želatino nadomestim z agar-agarjem. Čisto preprosto je; namesto da v vodi “napihneš” želatino, streseš agar-agar v vodo v majhno kozico (za okoli 10g agar-agarja damo 1dl vode) . Mešaš dokler se vidno (in občutno) ne zgosti, okoli 2 minuti. Potem malo počakamo in vmešamo v smetano, mascarpone,.. Drugače naj bi 10g zadoščalo za 6 lističev želatine, a jaz “za zihr” raje uporabim to kot nadomestilo za 3-4 lističe 🙂 Pa vso srečo!

  4. Tjaša says:

    Mene pa zanima če lahko biskvit namesto da ga prerežem spečem v dveh delih? Potem najbrž potrebuje cca.30 min za peko? Hvala in lp:)

  5. Valerija says:

    Pozdravljeni!
    Najprej HVALA za čudovite recepte! Super so!
    …after eight sem po vašem receptu že pekla, pa me zanima, kaj menite na rum-kokos verzijo (namesto after eight bi vzela rum-kokos bonbone)…no, pa metino aromo bi izpustila 🙂
    Kaj menite?
    Lp, Valerija

    • midva says:

      Živijo,
      ker so rum-kokos bomboni drugačne strukture (čokolada, krokant in tekoča sredica), njihovo uporabo odsvetujeva. Lahko pa poskusiš in poročaš, kako je šlo 🙂
      LP, Midva

  6. lela says:

    mene pa zanima kak ste naredili to čokolado zgoraj 🙂 pa še te kupčke za dekoracijo? če bi te sestavine dala za premer 26 bi bilo ok? ali bi prenizka prišla..

    • midva says:

      Lela,
      višine 26 bi bila kar nizka. Čokoladni kupčki na vrhu so 100 ml sladke smetane, v kateri je raztopljeno 50 g čokolade. Ko se zmes dobro ohladi, jo stepi in nabrizgaj po torti.

  7. Petra says:

    Super recept, odlična torta. Vse pohvale😀

  8. Lidija says:

    Pozdravljena! Zanima me, če bi bilo možno del smetane v kremi z belo čokolado nadomestiti z mascarpone sirom? Bi pasalo zraven? In koliko bi ga lahko dodala?

  9. Anita says:

    Živjo,
    prvič se lotevam peke te torte. Zveni zelo mamljivo 🙂 Zanima me, če biskvita ni treba nič dodatno navlažiti? Ne pride suho? Kako pa se reže, če je zgoraj še ena plast biskvita (se kaj “udira”)?
    Hvala in lp

    • midva says:

      Anita,

      Hershey’s biskvit je zelo sočen in ga ni potrebno namakati.
      Ker je biskvit mehek, kreme pa čvrste, se ob rezanju ne bo nič vdiralo.

      LP, Midva

  10. Valerija says:

    Pozdravljeni zanima me zakaj se mi je bela masa že dvakrat sesirla, kaj delam narobe? Vse je ok dokler ne dodam želatine? Hval in lp

    • midva says:

      Valerija,

      pazi, da se želatina popolnoma raztopi, raje počakaj malce dlje, ko jo topiš. Za vsak slučaj jo v maso primešaj kar vročo.

  11. Tania says:

    Zdravo,
    Ko torto oblijes s cokolado, kako uspe tako lepo jo obliti, da nic dol ne stece? Je kaksen trik? 🙂
    Hvala

  12. Vanja says:

    Pozdravljeni,
    zanima me kje dobim metino aromo? Pregledala sem že večino trgovin, vključno z Mercatorjem pa je nimajo nikjer….

  13. Tina says:

    Hey.tudi sama bi naredila tole torto,pa me zanima glede biskvita,a je normalno da pride cisto tekoce ko se vlije v pekac za pect?

  14. Tanja says:

    Zdravo, ali lahko metino aromo nadomestim z metinim sladkorjem? Arome namrec nisem nasla. Lp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.