Napičena pita- pie pops
Ljubezen na paličici
Po zamaskiranem pustnem kosilu si privošči priročno sladico, ki jo lahko razneženo razdajaš naokoli – srčaste pite na paličicah, katere bi še Valentin požegnal.
Za prebodene srčke potrebuješ:
320 g moke
220 g masla
ščepec soli
2 žlici sladkorja
5 žlic mleka
jagodno marmelado
1 jajce
Da se bo dalo srca na kaj nabosti, si priskrbi lesene špine. Medtem, ko se ubadaš s testom, naj se namakajo v vodi, da se pozneje v pečici ne bodo zažgale.
Priprava testa za mini pite je nadvse preprosta, poskrbi le, da so vse sestavine res hladne. Moko, margarino, mleko, sladkor in sol zgneti v kepo, katero nato zaviješ v folijo za živila in postaviš v hladilnik.
Prisvoji si kepo iz hladilnika in jo razvaljaj do debeline 0,5 – 0,7 cm. S srčastim modelčkom za piškote si pripravi krdelo src.
Špine vzemi iz vode.
Na pomokano podlago položi plast srca in v sredino nastavi kupček marmelade. V marmelado pritisnemo špino in pokrijemo z drugo srčasto plastjo.
Na obeh straneh vilico potisni ob robovih, da srček zapečatiš.
Razžvrkljaj jajce in mu dodaj 3 žlice vode, nato ga premaži po vrhnji plasti neučakanih src. Po isti strani posuj še malo sladkorja in nabodene srčke razporedi po pekaču, na katerem mirno leži papir za peko.
Peč za kaljenje src navij na 220 stopinj in pitaste srčke muči 12-15 minut oziroma do zlatorjave barve.
Radostno se krohotaj, saj lahko letos podariš več kot le eno srce.
Zadnji srček je namenjen pa le tebi, saj mora imeti vsak najprej sebe rad!