Blazinice s špinačo in sirom Grana Padano

Še 17 receptov do Božička v tvojem dimniku

 

Božiček je konkretni vsejed, kar pa ni mogoče reči za njegove prehransko razvajene jelene. Rogati izbirčneži bi žvečili le sladkarije, čeprav je špinača za njihov širni potep po svetu ključnega pomena. V teh primerih se mora belobradi možakar poslužiti prefriganih trikov.

parmezanovi-paketki-3-of-9
Lani so za špinačno jed poskrbeli škrati, ko so zakuhali špinačno juho, letos pa je Božiček pripravil mehke in slastne blazinice s špinačo in ribanim sirom grana padano.

parmezanovi-paketki-1-of-9

Harmonija zunanje hrustljavosti in notranje nežnosti bo zagotovo premamila še tako zmrdnjene kopitarje.
parmezanovi-paketki-2-of-9
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

Za hinavske blazinice potrebuješ:
1 zavitek zamrznjenega listnatega testa
4 listi vlečenega testa
300 g zamrznjene špinače
2 zvrhani žlici pasirane skute
60 g trdega sira Grana Padano
maslo

Najprej poskrbi, da v bližini kuhinje ni kakega severnega jelena, nato pa stresi odmrznjeno špinačo na kuhinjsko krpo in jo konkretno ožemi.

parmezanovi-paketki-9-of-9
Ožeto špinačo zmešaj z dvema žlicama skute in sveže naribanim trdim sirom.

parmezanovi-paketki-8-of-9
Na vrsti je večnadstropna gradnja, za katero si pripravi malo stopljenega masla in 4 liste vlečenega testa. Dve plošči odmrznjenega listnatega testa enakomerno razvaljaj v dva pravokotnika z enako površino kot so listi vlečenega testa.

Plast vlečenega testa premaži z maslom in ga prekrij z listnatim testom, tega pa z novo plastjo vlečenega testa. Pograbi zelenkasto mešanico in jo enakomerno premaži po celotni površini testa. Hitro jo prekrij s preostalimi tremi plastmi – vlečenim testom, premazanim z maslom, nato pa zopet listnatim in na vrhu vlečenim testom.

parmezanovi-paketki-7-of-9
Od vsega testa se ti verjetno že meša, zato se mu maščuj in zloženko spretno nareži na kvadratke. Vrzi jih v pečico, razbeljeno na 200 stopinj. Po 10 minutah je peke konec.

parmezanovi-paketki-6-of-9
Zbobnaj vkup vse jelene! Rudolf velja za najbolj izbirčnega med vsemi, zato pograbi blazinico in jo pomoli rogati divi naravnost pred rdeč smrček.

parmezanovi-paketki-4-of-9
Rudolfu se zasvetijo oči, naslednji trenutek pa plane na pladenj. Po krajšem srditem jelenjem boju ni o blazinicah ne duha ne sluha.

rezina-1-of-1
Špinačni tek!

2 comments

  1. Andrea says:

    Živjo Midva,
    od tega recepta se mi pa cedijo sline, ker obožujem slano kombinacijo špinače in sira.. Verjetno se dajo ti prigrizki naredit tudi brez dvojne vrste testa? Da bi naredila samo z listnatim ali samo z vlečenim 🙂

Leave a Reply