Zimski cheesecake ‘Snežna kraljica’

You may also like...

12 Responses

  1. nina says:

    Preden dam kremo na zele se mora najbrz strditi je tako?

  2. Helena says:

    V pol litra pomarancnega soka raztopila 6 zelatin in ker se ni nic zgostilo dodala se 3…se vedno je redek sok, kaj storiti?

    • pizmur says:

      Helena, ali se je želatina popolnoma raztopila? Pomarančni sok moraš dobro segreti. 6 lističev želatine bi moralo biti dovolj, da se na hladnem sok učvrsti, kar vzame nekaj časa. Lahko pa proces pospešiš z zamrzovalnikom.

  3. Helena says:

    Ja, zelatina se je popolnima stopila, sem pa strjevanje pospesila z zamrzovalnikom. Nisem pricakovala, da to tako dolgo traja. Hvala za odgovor!

  4. Lili says:

    Živjo,

    a lahko uporabim želatino v prahu ne v lističih?

  5. Ajda says:

    Pozdravljeni, zanimam me ali bi se dalo pri tem receptu za zimski cheesecake “Snežana kraljica” mascarpone ali kremni sir zamenjati s čim drugim, da bi bila torta malo manj nasitna (razmišljala sem, da bi tokrat kremni sir zamenjala s skuto). Torto po tem receptu sem že delala in mi je drugače odlična.

  6. Nadja says:

    A bi blo v redu če bi namesto Filadelfije dala kislo smetano? Hvala

  1. November 19, 2020

    […] Če ne prisegaš na mandarine, imava zate cel kup različnih cheesecake tortic: tako z belo čokolado in pasijonko, eno z borovnicami, pa tudi z grozdjem in celo zimski cheesecake ‘Snežna kraljica’! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.