Začinjeni ražnjiči iz potrebuševine in rebrca z žara
Žar je car!
V teh dneh je žar konkretno razbeljen, zato nikar ne pustimo, da se umiri! Nanj vrzimo ražnjiče iz slastne in mastne svinjske potrebuševine, zraven pa na tanko narezano meso reber brez kosti.


Da pa ne gre za en brezdušen žar projekt, poskrbi odlična Kotányi Žar Magic Dust začimbna mešanica, ki uprizori pravi napad na brbončice!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi.
Recept
Sestavine:
400 g svinjske potrebuševine
400 g tanko narezanih reber s kožo
začimbna mešanica Kotányi Žar Magic Dust
oljčno olje
Postopek
- Svinjsko potrebuševino nareži na enako velike kocke, ki jih napičiš na lesene špine.
- Tako ražnjiče kot rebrca dobro natri z nepogrešljivo Magic Dust začimbo, jih prelij z nekaj žlicami oljčnega olja in jih pusti 30 minut pri miru na sobni temperaturi.
- Žar pripravi za srednjo-visoko vročino in ga očisti in namasti.
- Ražnjiče peci na vsaki strani 2-3 minute, odvisno od velikosti in želene stopnje zapečenosti. Če ti ni do maščobe v njih, potem jih peci dlje pri nižji temperaturi, da se maščoba zmehča in stopi.
- Rebrca peci na vsaki strani 2-3 minute.



Meso še vroče postrežemo, zraven pa se prileže zelenjava z žara in dobra volja!
Dober tek!









