Vanilijeva torta z gozdnimi sadeži

You may also like...

44 Responses

  1. Mateja says:

    Vau, kako lepa torta. Jo je kar škoda pojest. Hvala za super idejo. Sem spekla že dve torti po vajinih receptih in sta obe poželi navdušenje.

    • midva says:

      Hvala, Mateja!:)
      Lepo je slišati, da sta bili torti deležni navdušenja.
      Za to torto je pa treba kar zamižat in ugriznit – se splača 😉
      Lp, Midva

  2. Tina says:

    Zivjo, krasna torta! Kje se kupi acetatna folija?

    • midva says:

      Zdravo Tina!
      Hvala:) Acetatna folija se kupi v vseh slaščičarskih trgovinah, lahko pa kupiš v vsaki papirnici folijo za prosojnice in jo narežeš na trakove, učinek bo isti:) Lp, Midva

  3. Majda says:

    Pozdravljena,
    ta torta izgleda ču do vi to!!! Ziher tudi takšen čudovit okus. Eno vprašanje pa imam vseeno: a se bi dalo mascarpone zamenjati s kakšnim drugim sirčkom? Saj vesta…kalorije 😉 !!
    Hihihi…
    Recepti so krasni. Komaj čakam, da katerega sprobam :)!
    Hvala za odgovor. LP iz Mb, Majda

  4. Irena says:

    Živjo….recepti so super…me pa zanima a oba pudinga skuhaš v samo pol litra tekočine?
    Hvala…LP

  5. Aldina says:

    Kako bi naredila čokoladno kremo? Namesto gozdnih sadežev.
    Lp, Aldina

    • midva says:

      Zdravo Aldina!
      Namesto vanilijevga pudinga uporabi čokoladni puding, ki ga skuhaš na mleku. Za še bolj čokoladen okus pa dodaj še malo stopljene čokolade. Lp, Midva:)

  6. Brigita says:

    Tortico po tem receptu smo danes z velikim veseljem zmazali za taščin rojstni dan. Enostavno je vrhunska. In kako fajn recept je, pove dejstvo, da sem jo naredila ob živahnem štiriletniku in budnem dojenčku, starem pet tednov. Res top torta. Super sta.

  7. Ica says:

    Tudi jaz sem že naredila to tortico, super je, krema res okusna. Zanima pa me, ali bi bilo možno to kremo polniti med dva ali tri plasti biskvita. Ne vem, ali bi se jo dalo rezati, če bi plasti še navlažila …

  8. Suzana says:

    Zivjo,
    Mene pa zanima zakaj (sem zasledila v vec vajinih receptih), je smiselno biskvit pecit dvakrat, namesto enkrat, pa ga potem samp razrezes?

    • pizmur says:

      Zdravo Suzana!

      Midva vedno vsak biskvit posebej spečeva, da se izogneva hribčku na sredini in da imava lahko tudi zelo tanek biskvit. Saj nisva tako vešča rezanja biskvita (vedno narediva ogromno packarijo), tako da nama je tako veliko lažje. Seveda, če ti pa rezanje biskvita- tudi na tanjše dele gre dobro od rok potem lahko biskvit spečeš v enem kosu, vendar se čas peke potem malo podaljša. Lp, Midva

  9. Suzana says:

    Hvala za odgovor 🙂 naceloma res nisem imela nikoli tezav z rezanjem, ne (trkam) 🙂 Hribcek pa preprosto odrezem, se hitro najde kdo, ki zmaze potem tisti “visek” rezem po stari metodi : sukanec pa gre, pa mi se ni zatajilo 🙂 sem delala vajino manner torto teti za rojstni dan, pa je pozela val navdusenja, sedaj sem dobila pa narocilo za rojstni dan od sestricne, pa sem se zopet znasla na vajini straninza kaksno idejo 😉
    Lp

  10. Maruša says:

    Zdravo,
    zanima me ce lahko uporabim tekoce barvilo ali more biti nujno v prahu?
    Lp, Maruša

  11. Petra says:

    Živjo,

    mene pa zanima s katero marmelado sta namazala biskvit in ali 2 vanilijeva pudinga skuham v 500 ml “gozdne vode”?

    lep pozdrav, Petra

    • midva says:

      Pozdravljena Petra!

      Namazala sva ga z marelično marmelado in tako je puding skuhaš v soku ki ostane od gozdnih sadežev ko jih precediš.

      Lp, Midva:)

  12. Ana says:

    Zivjo.
    Zanima me, če namesto gozdnih sadežev lahko uporabim samo jagode? Tole smo že jedli in je bila odlična, sedaj so pa želje točno taka samo jagodna:)

    Lp Ana

  13. Anka says:

    Zdravo – tortica izgleda super! Imate morda kako idejo za brezglutensko verzijo?

    • midva says:

      Zdravo Alenka! Nič drugega nama ne pade na pamet kot da enostavno belo moko zamenjaš z brezglutensko in puding uporabiš tudi brezglutenski. Lp, Midva:)

  14. Nastja says:

    Kako to mislite da v dveh rundah specite biskvit

  15. Teja says:

    Zivjo 🙂 krasna tortica. Imam pa vprasanje. Vedno ko delam kreme s pudingom se mi zgodi da ko ohlajenega zmesam s smetano ali mascarpone sirckom ostanejo grudice in je nemogoce dobit gladko maso. Kako bi to popravila?

    • midva says:

      Zdravo Teja!

      Nujno je da puding ni popolnoma ohlajen, mora biti mlačen, ko ga pomešaš s mascarpone sirčkom, tako ne bo nastalo nobenih grudic. Lp, Midva;)

  16. Polona says:

    Pozdravljeni.

    Vprašala bi ali lahko zmrznjene gozdne sadeže nadomestijo sveže jagode, ki so trenutno na voljo? Jih samo spasiram in precedim? Res sem precejšen laik kar se tiče peke tortic, zato mi bo vsak nasvet več kot dobrodošel 🙂 Hvala lepa za pomoč! Lp,Polona

    • midva says:

      Ja, lahko jih nadomestiš s svežimi jagodami, prav tako pa jih pokuhaj in spasiraj.
      Veselo peko!

      Lp, midva 🙂

  17. Sabina says:

    Naredila tortico tocno po vajinem receptu, bila je bozanska, naslednji teden moram spet ponovit za rd male princeske. Hvala vama za super recept

  18. NAtali says:

    Pozdravljena vidva
    Danes pečem vajino srčkasto torto in zanima me, ali lahko namesto vanilijeve paste dodaš ekstrat burbonske vanilije in če da, koliko ?
    Hvala, lp

  19. Tonja says:

    Živjo.

    Če bi želela dobiti le dobro vanilijevo kremo za torto. Ali lahko preprosto izpustim vso sadje in dobim le-to? Ali bi potem morala kako spremeniti kolicino ostalih sestavin?

    Lp Tonja

  20. Andreja says:

    Božanska torta! Super biskvit in neverjetno okusna krema 🙂

  21. Andreja says:

    Torta je res ” top shit” : -) Božanska krema in rahel vanilijev biskvit. Požela pohvale vseh gostov.

  22. Joca says:

    Mmm božansko izgleda…me pa samo zanima če delam z tortnim modelom premera 28cm,pećem torej 88cm(3×30) ane?in ali moram zato tudi maso količinsko kaj podvojit?hvala

  23. nina says:

    ali je torta ob strani ko je ta biskvit s srčki tudi sočna ali stane suha?

  24. Katja says:

    Živijo zanima me, kako naredim preračun za pravokotno torto! Hvala in lp.

  25. Brigita says:

    Pozdravljeni, zanima me, kaj se naredi s pasiranimi gozdnimi sadežI? Sok se porabi za puding, posebej je pest malin ali borovnic in predvidevam, da si tisto razporedi po kremi,.. Se bojim, da bo zadeva preveč tekoča, če jih dodam kremi.. Hvala, Brigita

  26. Tanja says:

    Pozdravljena!
    Mene pa zanima, ali se doda sladkor tudi v puding, ko se ga kuha.
    Hvala, Tanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.