Vanilijev puding z belo čokolado in malinovcem
Skodelica nostalgije
Današnjo mulčad sladkamo na vse mogoče načine, a le redko pred njih postavimo markantni par najine rosne mladosti – puding z malinovcem.
Da bi starosto posladkov zrinila nazaj na pota slave, sva se jo odločila odeti v modernejša oblačila. Pripravila sva bogat puding brez bližnjic – z rumenjaki in pravo bourbonsko vanilijo ter dodatkom bele čokolade. Nežen okus kremnega pudinga pa prerežejo sveže maline z malinovcem in hrustljavi španski vetrci.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za puding:
500 ml mleka
100 g bele čokolade
2 žlici škroba
1 strok bourbonske vanilije
20 g sladkorja
2 rumenjaka
Puding obogatimo z:
Sveže maline
200 ml malinovega sirupa
Španski vetrci
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Postopek
Puding:
- V kozico zlijemo 450 ml mleka.
- Iz vanilijevega stroka izdolbemo semena in v mleko vržemo tako semena kot strok vanilije. Mleko zavremo.
- Rumenjaka z metlico zmešamo s škrobom, preostalimi 50 ml mleka ter 20 g sladkorja.
- Iz vročega mleka odstranimo strok in vmešamo rumenjakovo zmes.
- Nad srednjim ognjem z metlico stalno mešamo 7 minut, da se puding zgosti.
- Kozico odstavimo in vmešamo nalomljeno belo čokolado, da se povsem stopi.
- Puding vlijemo v lične kozarce in jih postavimo v hladilnik, da se strdi.
Nadev:
- Maline zmešamo z malinovcem in s tem nadevamo ohlajene in čvrste pudinge.
- Za piko na i puding po vrhu potresemo z nadrobljenimi španskimi vetrci.
Po naslednjem nedeljskem kosilu postrezimo tale puding z malinovcem, pa naj se ga kdo brani, če more.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!