Tuna s parmezanom in oljčnim oljem s čilijem
Bitka za tvoje brbončice
Tuna velja za najbolj pogumno ribo, saj se z izrazitim okusom ne boji postaviti ob rob niti najbolj prevladujočim sestavinam.
Tudi danes dokazuje, da je niso le polna usta, saj se skupaj s parmezanom in odličnim Morganovim oljčnim oljem s čilijem brezskrbno valja po postelijici iz rukole.
Hitro si nagrabi:
400 g tuninega fileja
oljčno olje Morgan s čilijem
pest rukole
svež parmezan
oljčno olje Morgan Cuvee
sol
poper
Tuno nareži na medaljone, debele za dva dekliška prsta, in jih posoli ter popopraj. Žar ponev vrzi na šporget in jo segrej do dokaj visoke vročine, nakar jo špricneš z oljčnim oljem in nanjo namečeš simpatične zrezke. Nič ni bolj tragičnega od prepečene tune, zato pusti telefon/TV/psa in se povsem posveti peki! 2-3 minute na vsaki strani bi moralo zadostovati.
Takoj po peki steake postavi na stran, da pridejo k sebi, medtem pa jih pošpricaj z oljčnim oljem s čilijem in radodarno posuj s sveže naribanim parmezanom, da se stopi.
Na krožnik nameči rukolo in nanjo nežno položi prijetne tunine medaljone.
Plemenita tuna ti okrancljana s pikantnim oljčnim oljem in parmezanom ponuja imenitno kosilo, ki mu ni para.
Tunin tek!