Šunka po dunajsko
Šunkina hrustljava oblačila
Le kdo ne mara hrustati na polna usta? Če okusno prekajeno šunko narežemo na rezine in jih paniramo po dunajsko in ocvremo, dobimo sočne in hrustljave zrezke, ki se odlično znajdejo na obloženi velikonočni mizi.
Na tak način lahko velikonočno kraljico podtaknemo tudi tistim, ki je niso najbolj veseli.
Kot velikonočni pajdaš na krožniku pa se odlično odreže preprosta, a okusna hrenova majoneza.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Sestavine za šunko:
1 kg kuhane prekajene šunke
4 žlice moke
3 jajca
2 žlici Tabasco omake
2 ščepca soli
5 žlic krušnih drobtin
5 žlic panko drobtin
Sestavine za hrenovo majonezo:
4 žlice majoneze
1 žlica na drobno nastrganega svežega hrena
Postopek
Priprava panade:
- V prvi globok krožnik stresemo moko.
- V drugem krožniku razžvrkljamo jajca in Tabasco ter jih posolimo.
- V tretjem krožniku zmešamo krušne in panko drobtine.
Paniranje:
- Kuhano šunko narežemo na enakomerno debele rezine, približno 5-7 mm.
- Pograbimo rezino šunke in jo z vseh strani natremo z moko. Rezino potresemo, da z nje odpade odvečna moka.
- Rezino prenesemo v jajčno kopel, kjer jo enkrat obrnemo, da se dobro namoči. Odcedimo odvečno tekočino.
- Na vrsti je valjanje v drobtinah. Rezino položimo na drobtine in jo zasujemo. Ne pritiskamo in tlačimo preveč.
- Da dobimo lepo hrustljavo skorjico, šunkine zrezke dvojno paniramo – vrnemo jih v jajčno kopel, nato pa še enkrat oblečemo v drobtine.
Cvrenje:
- V širši lonec natočimo približno za 1 cm olja.
- Pristavimo ga na srednji-visok ogenj in počakamo, da se segreje. Ko vanj pomočimo kuhalnico in se okoli nje pričnejo dvigati mehurčki, je temperatura ravno prava.
- V lonec položimo rezino panirane šunke. Ker je šunka že skuhana, cvremo le toliko časa, da je zrezek lepo zlatorumeno zapečen – na vsaki strani približno 30 sekund.
- Ocvrte zrezke položimo na papirnate brisače, da posrkajo odvečno olje.
Hrenova majoneza:
- Nastrgan hren zmešamo z majonezo in to je to!