Solata “Garden”
Vrt v skledi
Kadar imaš za kosilo prazno glavo idej in poln hladilnik zelenjave, si privošči slastno solato z ješprenjem.
Da pa si lahko solata zasluži naziv glavnega obroka dneva, mora biti bogata, hranilna in za prste polizat! Kot da kup zelenjave še ni dovolj za dobro počutje, bomo v to solato stlačili še Delamaris Garden skušo, polno omega 3 maščobnih kislin. Pri Delamarisu so na svoj nabor skuš z zelenjavo zelo ponosni, kar je logično, saj so odlične kakovosti, predvsem pa nesramno dobrega okusa.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
V solato spada:
2 x Delamaris Garden skuša
200 g ječmenove kaše
1 velika paprika
250 g češnjevih paradižnikov
2 mladi čebuli
sol
Za drzni preliv:
2 stroka česna
80 g sušenih paradižnikov
2 žlici kisa
3 žlice oljčnega olja
1 žlička origana
150 ml vode
sol
Naročnik recepta je Delamaris.
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Postopek
Preliv:
- V sekljalnik namečemo česen, sušene paradižnike, kis, olje, origano, dva ščepca soli in vodo.
- Vse skupaj temeljito zmiksamo v aromatičen preliv.
Solata:
- V lonec z vrelo vodo stresemo 1-2 žličke soli in ječmenovo kašo.
- Kuhamo jo 15-20 minut, nato odcedimo in postavimo na stran, da se ohladi.
- Papriko narežemo na majhne kocke, mlado čebulo na mini kolutke, češnjevce pa na četrtine.
- Omenjeno zelenjavo zmešamo z ohlajenim ješprenjem.
- Zdaj nastopi zvezda okusa – bogata in zdrava Delamaris Garden skuša, ki je že sama po sebi zaokrožen obrok, v tej solati pa kar zasije! Vmešamo jo k ostalim sestavinam.
- Solato zalijemo s prelivom in jo dobro premešamo, nato pa postrežemo.
- Vsako porcijo potresemo z nasekljanim peteršiljem.
Vrtni tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!