Slana rolada z ajvarjem
Bakina Tajna – nova kraljica piknikov
Čeprav se na glas tega ne govori, se na piknikih vedno bijejo srdite bitke, za katere marsikdo sploh ne ve. Gre namreč za tiho tekmovanje med dobrotami, ki jih povabljenci prinesejo s seboj.
Čas je, da naslednjem pikniku zasiješ ti, zato ti z veseljem zaupava recept za sočno rolado atraktivnega izgleda. Njen nadev tvorijo sirni namaz, piščančje prsi in riban sir, prava babičina skrivnost pa se skriva v oranžnem biskvitu – ta namreč vsebuje izjemen domači ajvar Bakina Tajna, ki navduši vsako brbončico, s katero pride v stik.
Že tako dober ajvar v zrolani obliki res zasije!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za biskvit:
4 žlice blagega ajvarja Bakina Tajna
4 jajca
100 g moke
200 g kisle smetane
1 žlička pecilnega praška
1 žlička soli
Nadev:
400 g sirnega namaza ABC
narezek iz piščančjih prsi
riban sir gauda
Naročnik recepta je Bakina Tajna.
Postopek
Biskvit:
- Jajca ubij in jih skupaj s soljo stepi do penastega, kar traja približno 7 minut.
- V eni posodi zmešaj presejano moko in pecilni prašek.
- V drugo posodo čmokni kislo smetano, ki se ji pridruži nepremagljivi ajvar Bakina Tajna. Poskusi se upreti neizmerni želji, da celega pomlatiš kar na žlico.
- Ajvarjevo zmes dodaj k jajcem, nato pa primešaj še moko.
- Na velik pladenj iz pečice položi list papirja za peko in nanj zlij oranžno zmes za biskvit.
- Biskvit peci 15 minut na prijetnih 180 °C.
- Še vroč biskvit zvij v rolado in počakaj, da se ohladi. S tem preprečiš, da bi biskvit kasneje počil.
Rolada:
- Ohlajen biskvit odvij in ga premaži s sirnim namazom.
- Po biskvitu razporedi rezine piščančjih prsi in potresi nariban sir.
- Rulado tesno zvij, nato pa za 3 ure postavi v hladilnik.
Zdaj lahko na piknike prilomastiš z dvignjeno glavo, saj pod roko nosiš bogato rolado z ajvarjem. Bitka se je pričela!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Prijateljica mi je dala recept za slano torto.
Naredi se v plasteh in vsaka je drugačne barve.
Npr.: za zeleno sem uporabila odcejeno špinačo,
za rumeno sem dodala kurkumo,
za še bolj rdečo pa rdečo peso…
Narediš visoko koliko želiš.
Nadev je enak, lahko pa ga dodelaš in dodajaš barvne kombinacije, da je še bolj pisano…
Moje deklice jo obužujejo…
Odlična ideja, Nija!