Sladoledna bomba
Preostalih 6 dni do bradateža bo hitro minilo
Za pripravo današnjega sladkega eksploziva ne potrebuješ biti raketni znanstvenik. Hitro sestavljena in za počit dobra sladica je pisana na kožo sladkosnedežem z bolj malo časa.
Za ledeno eksplozijo si pripravi:
500 g peciva pannettone
1 l vanilijevega sladoleda
100 g jedilne čokolade
100 g masla
pest oreščkov
pest čokoladnih kapljic
Nutello
kakav v prahu
100 ml mleka
[adinserter block=”1″]
Med potrebne pripomočke spadata še skleda, ki bo dala obliko bombi in folija za živila.
Najprej si pripravi laboratorij za izdelavo bombe. Pannettone razreži na rezine, notranji del sklede pa obleči v folijo.
Žlico kakava v prahu raztopi v mleku.
V skledo natlači rezine pannettona in jih premaži s segreto Nutello. Robove namoči s kakavom.
Pest oreščkov spretno nasekljaj. V skledo dodaj tri žlice sladoleda, stresi nasekljane oreščke in frcni pest čokoladnih kapljic.
Sladko zmešnjavo prikrij s preostalim sladoledom in zapečati z rezinami pannettona.
Folijo za živila, ki visi ob robu sklede, prepogni čez bombo. Celo skledo prav tako ovij v folijo in tako dobljeno mumijo potlači s pritiskom na krožnik.
Skledo čez noč postavi v zamrzovalnik. Ali jo dobro skrij ali pa postavi nočno stražo, da ne bi bil kak nočni lakotnik deležen čokoladne eksplozije.
[adinserter block=”2″]
V naslednje jutro se prebudi z nasmeškom, ker veš da te čaka sladko delo.
Nad soparo stopi čokolado in maslo. Vzemi skledo iz zamrzovalnika in iz nje izlušči bombo, katero slečeš ter prevrneš na pladenj ali krožnik.
Čez slastno bombo prelij čokolado in z navdušenjem spremljaj njeno strjevanje.
Počakaj 45 minut, da se sladoled malo omehča, nato mino podtakni in opazuj, koliko časa je potrebno, preden kdo naleti nanjo.
Trenutek detonacije:
Bum!
Da bi ta bomba padla na mojo mizo…
Zgleda super! kako dolgo pa jo lahko imamo na sobni temperaturi?
Zdravo Lonyka!
Po 45 minutah na sobni temperaturi se bomba lepo razreže, nato pa lahko stoji še kakšne pol ure, preden se čisto raztopi. Lp, Midva:)