Raffaello ovsena kaša
Mala malica velikih okusov
Po 1000 objavljenih receptih (ja, resno), sva sposobna takoj določiti, če sva z novo jedjo zadela žebljico na glavico. Najin lakmusov papir so najini bližnji, med katerimi je moč najti gurmane, izbirčneže in stroge kritike. Če recept požegnajo v en glas, sva na konju.
Raffaello ovsena kaša je pri domačih sodnikih požela odlično oceno, hvalili pa so njen poln okus, kremno teksturo, in vsesplošno slastnost.
Če dan začneš ali končaš s tako kašo, se ga splača označiti v koledarju.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
300 ml mleka
5 žlic Dr. Oetker Vitalis ovsene kašez več vrst žit
1 žlica kokosove moke
50 g bele čokolade
2 žlici Dr. Oetker mandljevih lističev
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
4 Raffaello kroglice
Priprava
Postopek:
- V kozico zlij 300 ml mleka ter stresi 5 žlic ovsene kaše in žlico kokosove moke.
- Kozico pristavi nad ogenj, njeno vsebino pa mešaj, dokler se ta ne zgosti.
- Kozico odstavi, v kašo pa vmešaj 50 g bele čokolade (nalomljene ali v kapljicah), žličko vanilijeve arome in 2 žlici mandljevih lističev.
- Kašo razdeli med dva krožnika, vsakega pa okrasi z mandljevimi lističi in Raffaello kroglicami.