Pomarančni muffini z marcipanom
Še malo! Čez 8 dni bo Božiček pri tebi!
Med vsemi severnimi jeleni najbolj izstopa Rudolf, vendar ne zaradi rdečega smrčka, ampak zato, ker nima blagega pojma o peki in kuhi.
Ostali rogateži se mu zato redno smejejo v brk, češ da ima dve levi kopiti.
Letos je rdečenosemu jelenu dovolj – izbrskal je recept za ekstremno preprosto sladico, ki pa ne štedi na okusu.
Gre za pomarančne muffine z marcipanom in mandljevimi lističi.
Sočni in mehki muffini bodo s hrustljavimi mandlji in prijetnim tandemom pomaranče in marcipana zagotovo zaprli gobce rogajočim se rogatežem!
Če tudi tebe daje muffinomanija, obvezno preveri te recepte: bananini muffini s čokolado, štrudel muffini, božični muffini ali pa brezglutenski muffini s čokolado in rožičem.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Suhe sestavine:
300 g moke
170 g sladkorja
1 vrečka pecilnega praška
Mokre sestavine:
130 g masla
3 jajca
180 g pomarančnega jogurta
1 žlička pomarančne lupinice
Ostalo:
80 g mandljevih lističev
80 g marcipana
1 žlica kandirane pomarančne lupinice
Naštete sestavine ustrezajo 12 muffinom.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Muffiniranje:
- Kot je pri muffinih običajno, je potrebno najprej sestavine ločiti na suhe in mokre ter jih nato združiti.
- V eni posodi zmešaj vkup vse suhe sestavine, v drugi pa vse mokre. Maslo naj bo stopljeno.
- Suho zmes primešaj k mokrim sestavinam.
- 2 žlici mandljevih lističev daj na stran.
- V maso primešaj preostale mandljeve lističe, na majhne kocke natrgan marcipan in kandirano pomarančno lupinico.
- V pekač za muffine vtakni papirčke za muffine in med njimi razdeli maso.
- Po vrhu potresi prihranjene mandljeve lističe.
- Muffini se pečejo pičlih 20 minut pri 180 °C.
Odkar so ostali jeleni poskusili Rudolfove muffine, se ne hecajo več na njegov račun. Nihče si ne drzne ostati praznih kopit, ko se gre za tako poslastico!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!