Pomaka s pečeno papriko
Pa še Harisa povabi!
Ko se zvečer vržeš pred TV s celim naborom prigrizkov, se običajno poleg tebe razkomoti še gospa Slaba Vest.
Če ti njena prisotnost ne ustreza, si raje pripravi tole pomako s hariso, zraven pa ugrizni v kak korenček, zeleno ali pa kreker.
Slani prigrizki te v hrskanje premamijo zaradi intenzivnih okusov in da potešiš to kavčno požrešnost, moraš brbončice napasti z drznimi začimbami. V Kotányi orožarni je moč najti konkreten arsenal okusov, v to pomako pa sva midva stlačila harisa začimbno mešanico in dimljeno papriko.
Sestavine:
400 g belega fižola iz konzerve
4 rdeče paprike
1 žlica harisa začimbne mešanice Kotányi
0,5 žličke dimljene paprike Kotányi
1 žlica tahini paste
2 stroka česna
1 žlica limoninega soka
2 žlici jogurta
sol
poper
Postopek:
- Pečico segrej na 200 °C.
- Paprike operi in jih postavi v ogreto pečico za 15-20 minut.
- Ko se pečene paprike ohladijo, jih olupi, nato pa razpolovi in odstrani pecelj ter semena.
- V sekljalnik stlači pečene paprike, fižol, tahini pasto, olupljena stroka česna ter limonin sok.
- Dodaj obe zvezdi te pomake – harisa začimbno mešanico in dimljeno papriko.
- Vse skupaj zmešano zmiksaj, nato pa soli in popraj po okusu.
- V pomako površno vmešaj še jogurt.
To je to! Pograbi poljubno pomakalo, pa naj bo to kruh, kreker, zelenjava ali pa kaj tretjega, in prični s tunkanjem!
Začinjen tek!