Polnjene paprike po mediteransko
Popolno napolnjene
Poletje se začne šele takrat, ko se na veliko kuhajo polnjene paprike. V tej hudi vročini pa paše lažja prehrana, zato brž pripravi vegetarijanske polnjene paprike z vrhunsko Delamaris skušo.
Delamarisovi izdelki zaradi priročnosti, kakovosti in seveda sestavin, prijaznih zdravju, že vrsto let navdušujejo tako ležerne gurmane kot aktivne sladokusce. Paprike, kuhane v pečici, in polnjene z nadevom iz zelenjave in zimzelene Izola Brand skuše, bodo zadovoljile oba pola.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Paprike:
3 x skuša z zelenjavo Delamaris Izola Brand
5-7 paprik
100 g riža
1 čebula
1 korenček
1 majhna bučka
1 žlička česna v prahu
1 žlička sladke rdeče paprike
1 jajce
200 ml vode
oljčno olje
Paradižnikova omaka:
500 g pasiranega paradižnika
200 ml vode
1 žlica sladkorja
1 žlica moke
oljčno olje
Naročnik recepta je Delamaris.
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Postopek
Nadev:
- Na dveh žlicah oljčnega olja prepraži nasekljano čebulo, da postekleni.
- Tako bučko kot korenček nareži na kocke in stresi v ponev.
- Soli in popraj po okusu, nato pa v ponev stresi še česen v prahu in sladko rdečo papriko.
- Dobro premešaj in praži 3 minute, nato v ponev stresi riž.
- Ko se še riž konkretno premeša z zelenjavo, je čas, da nastopi zvezda dneva – legendarna skuša z zelenjavo Izola Brand. V ponev je daj tri konzerve.
- Premešaj in dolij 200 ml vode.
- Pusti, da zdaj vsebina ponve brbota 10 minut, da se riž napol skuha.
- Ponev odstavi in počakaj, da se ohladi, nakar v nadev primešaš še eno jajce.
- Pograbi paprike in z nožkom izreži luknjo okoli peclja. Iz paprik odstrani semena.
- Vsako papriko nadevaj približno do tričetrt, nato pa jo začepi z izrezanim pokrovčkom.
- Paprike razporedi po ognjevarni posodi s pokrovom.
Paradižnikova omaka:
- Dve žlici olja segrej in na njemu popraži moko, da rahlo porjavi.
- Dodaj pasiran paradižnik, sladkor, sol, poper, lovorjev list in vodo.
- Kuhaj, dokler se omaka ne zgosti, vmes pa večkrat premešaj.
- Dobljeno omako zlij v posodo s paprikami in jo odkrito postavi v pečico.
- Paprike kuhaj v pokriti posodi 45 minut pri 220 °C, nato pa še odkrite 15 minut pri 200 °C.
Zaradi priročnosti in odličnega okusa se bodo te polnjene paprike zagotovo kmalu spet znašle v tvoji pečici.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!