Polnjena štruca
Čez 4 dni bo severna jelenjad tu!
Fondi je praznična klasika, pri kateri s koščki hrane družno žokaš v bazenček olja, sira ali čokolade.
Gre za uglajeno prežvekovanje, ki pa se hitro spreobrne v hud boj, če za mizo privlečeš kup lakotnikov.
Pozabi na kulturo in na mizo raje vrzi celo štruco, polnjeno z več vrstami sira, koščki piščančjih prsi in vrsto začimb.
Vanjo pomakajte, dokler gre, nakar jo razreži in bratsko razdeli.
Polnjena štruca je imenitno preprosta in preprosto imenitna – pripraviš jo, kot bi trenil, z okusom in stasom pa samozavestno kraljuje na vsaki mizi.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Sestavine:
400 g rustikalne bele štruce
100 g dimljenih piščančjih prsi v kosu
100 g gaude
100 g cheddarja
2 žlici kisle smetane
2 zvrhani žlici sirnega namaza ABC
2 sušena paradižnika v olju
1 žlička česna v prahu
1 ščepec popra
origano
bazilika
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Polnilo:
- Dimljene prsi in sušen paradižnik fino nasekljaj – ali v sekljalniku ali pa na roko.
- Oba sira naribaj.
- Kislo smetano zmešaj s sirnim namazom, nasekljanimi prsmi in sušenimi paradižniki, poprom, origanom, baziliko in česnom v prahu.
- Na koncu primešaj nariban sir.
Polnenje:
- Štruci odreži pokrov in jo izdolbi s pomočjo žlice.
- Maso natlači v sveže izkopano vrtino. Dobro potlači, da zapolniš celo štruco.
- Pečico nažgi na 180 °C.
- Štruco postavi na pekač, poleg nje pa vrzi tudi odrezan pokrov.
Peci jo 20-25 minut.
Požrtija:
- Polnjeno štruco vrzi na mizo takoj, ko jo ukradeš pečici.
- Pečen pokrov nareži na več kosov, ki jih nato veselo pomakaš v štruco.
- Ko zmanjka materiala za pomakanje, štruco nareži in jo razdeli med lakotnike.
Zdaj pa le vrzi štruco na mizo, da se lahko pomakanje prične!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Odlično!!! Hrustljav kruh in super pomaka.
Hvala, Andreja 🙂
To je tudi najin comfort food 🙂