Piškoti z ovsenimi kosmiči, jabolki in cimetom
Imajo državni rekord za dišanje na 60 m
Jabolka in cimet tvorita klasični duet, ki tokrat sladke afne gunca v rahlih piškotih z ovsenimi kosmiči. Piškote poleg odličnega okusa odlikuje tudi hitra in enostavna priprava – ravno prav za nenadne napade sladkosnednosti.
Da bo daleč naokoli konkretno dišalo, le posezi po odličnih Kotányi začimbah!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept
120 g masla sobne temperature
160 g rjavega sladkorja (demerara)
1 jajce
170 g moke
120 g ovsenih kosmičev
1 žlička Kotányi cimeta
1 žlička pecilnega praška
2 ščepca soli
1 žlička vanilijeve arome
2 srednji jabolki
2 žlici limoninega soka
Postopek
Priprava:
- V posodo vrzi 120 g zmehčanega masla in 160 g rjavega sladkorja.
- Maslo in sladkor električno pretepi do penastega.
- Dodaj jajce in žličko vanilijeve arome ter stepaj toliko časa, da se povsem vmeša.
- V ločeni posodi zmešaj 170 g moke, 120 g ovsenih kosmičev, žličko cimeta, žličko pecilnega praška in 2 ščepca soli.
- Suhe sestavine primešaj k mokrim.
- Jabolki olupi in ju na drobno nakockaj.
- Jabolčne kocke premešaj z dvema žlicama limoninega soka, nato jih vmešaj v piškotno maso.
- Iz mase odtrgaj košček in iz njega oblikuj kroglico, ki jo nato postaviš na pladenj za peko, prekrit s peki papirjem.
- Kroglico splošči v piškot.
- Postopek ponavljaj, da porabiš vso maso.
- Piškote peci 15-20 minut na 180 °C.