Piščančji zrezki v gobovi omaki
Ko gre lakota po gobe
Kaj pa to – imenitno jed, ki je za vse prste polizat, lahko pripraviš kar doma, in to med tednom! Piščančji zrezki v svilnati omaki z šampinjoni so namreč nared v 20 minutah, priprava pa je mačji kašelj.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je Futura DDB d.o.o.
Recept
Sestavine:
480 g piščančjih zrezkov
250 g šampinjonov
sol
poper
moka
2 žlici olja
2 žlici masla
pol žličke timijana
4 stroki česna
1 žlička limoninega soka
pol žličke gorčice
150 ml kokošje jušne osnove
250 ml sladke smetane za kuhanje
peteršilj
Postopek
Priprava:
- Šampinjone narežemo na rezine.
- Piščančje zrezke posolimo in popopramo, nato jih z obeh strani pomočimo v moko in otresemo.
- V ponvi segrejemo olje, na njem pa z obeh strani na hitro popečemo zrezke.
- Vzamemo jih iz ponve, v njej pa raztopimo maslo.
- Dodamo šampinjone in pol žličke timijana, nato pražimo 4 minute.
- Dodamo česen in pražimo eno minuto.
- Na vrsti so sok limone, gorčica in kokošja osnova, nato vse skupaj na kratko pokuhamo.
- Prilijemo smetano in premešamo.
- V omako položimo zrezke in kuhamo še minutko ali dve.
- Postrežemo s poljubno prilogo in potresemo s peteršiljem.
- Dober tek!