Piščančja obara z žličniki
Ajmoht za dušo
Pravijo, da te nič ne spravi bolj na noge in v boljšo voljo kot dobra kurja župca. V podobno malho lahko stlačimo piščančjo obaro ali ajmoht, ki k sebi spravi še tako ubogo bitje.
Kup zelenjave, šop zelišč, gomila natrganega piščanca, malo morje slastne juhe in trume krasnih žličnikov bodo poskrbeli, da bo toplina iz želodca prilezla do glave in pet.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Recept
Obara:
850 g piščančjih krač in stegen
2 žlici olja
1 večja čebula
2 stroka česna
2 večja korenčka
150 g graha
2 l piščančje jušne osnove
3 žlice moke
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1 lovorjev list
pol žličke timijana
pol žličke majarona
pol žličke šetraja
1-2 žlici kisa
sol
poper
Žličniki:
2 žlici kisle smetane
1 jajce
7-8 žlic moke
1 ščepec soli
Postopek
Piščančja obara:
- V lonec vlij olje in na njem z obeh strani popeci piščančje meso.
- Meso poberi iz lonca, vanj pa stresi sesekljano čebulo.
- Praži jo, da postekleni, nato dodaj česen in na kocke narezano korenje.
- Dodaj še majaron, timijan, šetraj in lovorjev list.
- Premešaj in na hitro popraži.
- Dodaj dober ščepec soli, ščepec popra in 2-3 žlice moke.
- Vse skupaj dobro premešaj, nato prilij piščančjo jušno osnovo.
- V juho stisni še paradižnikov koncentrat.
- Dobro premešaj, nato v lonec vrni popečeno meso.
- Obaro kuhaj pokrito 45 minut.
Masa za žličnike:
- V posodo ubij jajce in dodaj kislo smetano ter ščepec soli.
- Vse skupaj z temeljito premešaj z metlico.
- Dodaj 7-8 žlic moke in premešaj v homogeno zmes.
Piščančja obara:
- Iz obare poberi kose piščanca ter odstrani kosti in kožo.
- V obaro stresi zamrznjen grah.
- Z dvema žlicama iz mase oblikuj žličnike in jih potopi v obaro.
- Obara naj se kuha nekaj minut, potem vanjo vmešaj še piščančje meso.
- Po okusu obari dodaj še 1-2 žlici kisa.