Pesin tatarec
Pesina nova oblačila
Tale rdeča debeluška nam je še najbolj znana kot priloga, ki vsa narezana pridno čaka v kozarcu s kisom. Sicer je odlična tudi v tej klasični obliki, ampak nastopil je čas, da stopi pod žaromete in prevzame glavno vlogo v jedi.
Kdo bi si mislil, da se lahko s pomočjo odličnega oljčnega olja Morgan tudi rdeča pesa prelevi v privlačen tatarec, ki se odlično poda kruhu in plesnivemu siru? Postopek je že nesramno preprost.
Za ta imeniten kupček si nagrabi le:
3 gomolje rdeče pese
3 žlice vrhunskega ekstra deviškega oljčnega olja Morgan
sol
poper
Tatarca je potrebno nekam namazati in tudi tu se izkaže kultni ajdov kruh z orehi, zapeljivi trio pa veselo zaključi sir s plemenito plesnijo.
Najprej moraš peso zmehčati, kar dosežeš s peko v foliji. Midva sva tesno zavite gomolje zarinila med žerjavico, brez težav pa jih spečeš v pečici, segreti na 180 stopinj. V žerjavici bodo nared v 45 minutah, v pečici pa približno po eni uri. V vsakem primeru se pred koncem peke še prepričaj, ali so pese mehke na dotik.
Gomolje še tople olupi in vrzi v multipraktik ter jim privošči približno 10 pulzov, da ostanejo koščki še vidni.
Dodaj olje, poper in sol, dobro premešaj in postavi v hladilnik, da se novonastali tatarec malce odpočije.
Pogosto prezrta rdeča pesa v svojim živobarvnim tatarskim stasom obrača glave in vzpodbuja apetit.
Sesekljanka se odlično ujame s siri močnih okusov, kot je gorgonzola, orehi v ajdovem kruhu pa ta pisani grižljaj zbrca na višjo raven.
Tatarski tek!