Pečene kruhove kocke
Ti krutoni pa so po juhi priplavali.
Pečene kruhove kocke so odličen hrustljav element tako v juhah kot v solatah, obenem pa predstavljajo super idejo, kako porabiti star kruh.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
350 g starega kruha (midva sva uporabila črnega in belega)
4 žlice oljčnega olja
0,5 žličke soli
1 žlička česna v prahu
1 žlička origana
1 žlička timijana
3 žlice fino naribanega parmezana
Postopek:
- Kruh narežemo na enakomerne kocke.
- V večji skledi zmešamo skupaj oljčno olje in vse začimbe.
- V to skledo stresemo kruhove kocke in jih premešamo, da se dobro navzamejo olja in začimb.
- Kocke razporedimo po velikem pekaču – ne smejo se dotikati.
- Postavimo jih v pečico, segreto na 180 °C.
- Po 10 minutah jih vzamemo ven, jih premešamo in potresemo s fino naribanim parmezanom.
- Vrnemo jih v pečico in pečemo še dodatnih 10 minut.
- Pustimo jih, da se ohladijo.
Kruhove kocke bodo v zaprti posodi pridno čakale do 10 dni.
Hrustljav tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!