Obrnjen cheesecake
Kakšen preobrat!
Ko te obkroža narobe svet, si pripravi tale cheesecake, ki ga bo vrnil v pravi položaj. Obrnjen cheesecake se ponaša s hrustljavim piškotnim oklepom, ki te ob predrtju nagradi z izjemno nežno kremo in sočno jagodno sredico, ki ne potrebuje želatine ali peke!
Kdaj pa kdaj je dobro biti malo na glavo.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Piškotni oklep:
240 g digestive keksov
70 g sladkorja
80 g stopljenega masla
Krema:
400 ml sladke smetane za stepanje
300 g kremnega sira
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
120 g Dr. Oetker Sladkega prahu
Jagodni nadev:
150 g zamrznjenih jagod
2 žlici Dr. Oetker Sladkega prahu
Dekor:
Sveže jagode
Te količine so namenjene torti s premerom 20 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Piškotni oklep:
- Kekse fino zmelji in jih zmešaj s sladkorjem in stopljenim maslom.
- V dno tortnega pekača vpni list papirja za peko, nanj pa stresi piškotno zmes.
- Z žlico jo enakomerno razporedi po celi notranjosti modela – po dnu in stenah.
- Da dobiš lep pravi kot, maso trdno potlači s kozarcem.
- Piškotni oklep peci 12 minut pri 180 ºC.
- Po peki naj se popolnoma ohladi.
Jagodni nadev:
- V kozico stresi jagode in sladkor in jih kuhaj, da se zmehčajo.
- Fino jih spasiraj in dobro ohladi.
Krema:
- Kremni sir električno zmešaj s sladkim prahom, vanilijevo pasto in vanilin sladkorjem.
- Sladko smetano stepi in jo s spatulo vmešaj v kremo.
Tortogradnja:
- V piškotni oklep stresi polovico kreme in vanjo z žlico oblikuj plitko jamo.
- Vlij ohlajen jagodni nadev.
- Preostalo kremo stlači v dresirno vrečko in jo nabrizgaj do vrha.
- Z lopatko jo poravnaj in pogladi.
- Torto narahlo pokrij s prozorno folijo in jo postavi v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa čez noč.
Obrat:
- Z modela odstrani folijo, nanj pa položi na glavo obrnjeno podlago za torte.
- Vse skupaj zagrabi in z enim suverenim gibom obrni na glavo.
- S torte previdno odstrani pekač in papir za peko.
Postrežba:
- Po torti razporedi sveže jagode, nato jo ali razreži ali pa se igraj bagra in jo razkoplji z žlico.